Trucurile care îți fac telefonul iPhone ca nou. 4 lucruri pe care să le faci

Trucurile care îți fac telefonul iPhone ca nou. 4 lucruri pe care să le faci
Trucurile care îți fac telefonul iPhone ca nou

Dacă ai un iPhone mai vechi, nu trebuie neapărat să îl schimbi, ci poți apela la câteva trucuri inteligente pentru a-l face să se simtă…ca nou. Iată ce trebuie să faci pentru ca acesta să funcționeze și să arate mai bine, fără să fii nevoit să schimbi telefonul cu totul sau măcar să lași asta ca o ultimă opțiune.

Schimbă-i bateria!

iPhone-ul tău folosește o baterie litiu-ion, care are o durată de viață limitată. De fiecare dată dată când descărci și încărci iPhone-ul, uzezi capacitatea maximă a bateriei.

Peste doi ani te aștepți să te bucuri doar de aproximativ 80% din capacitatea bateriei. Poți verifica starea bateriei accesând Setări > Baterie și atingând sănătatea bateriei.

Dacă iPhone-ul tău are o stare de sănătate foarte scăzută a bateriei și se stinge prea repede, există o soluție ușoară. Poți obține o înlocuire a bateriei în afara garanției de la Apple, iar aceasta ar putea fi o opțiune mult mai ieftină decât cumpărarea unui iPhone nou.

Actualizează-ți iPhone-ul!

Actualizarea iPhone-ului este o modalitate sigură de a-ți face telefonul mai… fresh. Vei primi funcții noi, câteva modele noi de interfață și un set nou de imagini de fundal pentru iPhone. În plus, vestea și mai bună că este este complet gratuit.

Doar accesează Setări > General > Actualizare software și fă un upgrade în câteva minute. Dacă descoperi că nu poți actualiza la cel mai recent iOS deoarece iPhone-ul dvs. este prea vechi, aceasta este o mare problemă și înseamnă că nu mai primești cele mai recente remedieri de securitate. Așadar, lipsa actualizărilor de software ar trebui să fie limita pentru momentul în care să faci upgrade la un model mai nou de iPhone.

Organizează-ți aplicațiile!

Dacă ai un iPhone mai vechi, mai cu seamă că în el ai probabil zeci sau chiar sute de aplicații. Iar cu un număr atât de mare de aplicații, este ușor ca paginile de pe ecranul de pornire să scape de sub control. Un truc este să ascunzi pur și simplu paginile ecranului de pornire.

Totul se datorează Bibliotecii de aplicații iOS 14 și nu mai este necesar să ai un ecran de pornire plin cu aplicații. Ascunderea unei pagini de pe ecranul de pornire este simplă.

Mai întâi, asigură-te că toate aplicațiile pe care dorești să le ascunzi sunt stocate pe o pagină de ecran de pornire, apoi ține degetul apăsat pe ecranul de pornire până când pictogramele aplicației încep să se miște.

Apoi, atinge balonul cu puncte în interiorul din partea de jos a ecranului, adică cea care arată pagina pe care te afli. Asta va duce la o vizualizare a ecranului de pornire care îți va permite să ascunzi pagini individuale prin „debifarea” acestora. După ce ai terminat operațiunea, fă click pe Terminat, în colțul din dreapta sus.

De știut este că paginile nu dispar pentru totdeauna, ci sunt păstrate perfect până data viitoare când doriți să le ascunzi. Desigur, le poți lăsa ascunse pentru totdeauna.

Ia-ți o nouă husă!

Deși poate părea un lucru banal, schimbarea husei poate fi un truc util ce îți poate da senzația că ai un iPhone nou.