Trucurile geniale pentru a usca rufele fără a le mai călca. Toate gospodinele trebuie să le afle

Trucurile geniale pentru a usca rufele fără a le mai călca. Toate gospodinele trebuie să le afle
Trucurile geniale pentru a usca rufele fără a le mai călca. Toate gospodinele trebuie să le afle

Orice gospodină își dorește să usuce rufele fără a mai fi nevoie să le calce. Există, însă, trucuri care ne ajută ca articolele vestimentare să fie uscate și gata de îmbrăcat.

Experții susțin că există o tehnică simplă care ne poate face sarcina mult mai ușoară atunci când vine vorba de călcarea rufelor. Puteți economisi mult timp și efort în acest sens, așa că vă prezentăm trucurile geniale pentru a usca hainele fără a le mai călca.

Pe timpul verii, ne putem lipsi de aparatul de uscat, așa că le putem pune rufele la soare. Important este să le întindem bine, pentru ca mai apoi să nu ne chinuim cu călcatul acestora.

Cum poți usca hainele fără a le mai călca

Un alt sfat genial este acela de a nu lăsa hainele umede în mașina de spălat mult timp. Se vor șifona și vor mirosi urât din cauza umidității.

În plus, trebuie să ținem cont cum ne organizăm hainele înainte de a le întinde pe sârmă. O greșeală mare pe care o facem este agățarea lor pe măsură ce acestea sunt scoase din mașina de spălat.

Rufele nu trebuie să fie prea umede când le scoatem, pentru că se vor deforma. Cel mai adesea se întâmplă asta când le spălăm cu mâna și trebuie lăsate să se scurgă înainte de a fi întinse.

Important este să și păstrăm hainele bine întinse, pentru a le putea scutura înainte de a le atârna pe frânghie. Astfel, se vor șifona mult mai puțin.

Sfaturi simple și utile pentru orice gospodină

Întotdeauna, întindeți hainele pe dos la uscat. În acest mod, evitați ca soarele să decoloreze și să strice culorile rufelor. Această regulă se aplică mai mult pentru articolele vestimentare colorate sau închise la culoare.

Un alt truc genial este să lăsăm spațiu între articole de îmbrăcăminte, pentru ca aerul să circule între ele și să le usuce mai repede.

Și alegerea clemelor este destul de importantă. Specialiștii recomandă cleme din plastic, pentru că acestea lasă cât mai puține urme pe haine. Clemele se așază pe zonele cu cusături.

După ce hainele s-au uscat, este esențial să le strângem cât mai repede posibil. Dacă le lăsăm mai mult la uscat, acestea vor fi dure și aspre.