26 iun. 2022 | 13:20

Stațiunea de pe litoral care are faleza aproape distrusă. S-au pus garduri de protecție

Știri Locale
Stațiunea de pe litoral care are faleza aproape distrusă. S-au pus garduri de protecție
Faleza de pe litoralul românesc ce este aproape distrusă.

O stațiune de pe litoral are faleza aproape distrusă. Aceasta se află într-un stadiu avansat de degradare, iar oamenii sunt șocați de felul în care arată. Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) a pus în jurul ei garduri de protecție. Zona este monitorizată în permanență. ,,Pentru siguranța turiștilor și localnicilor porțiunea de faleză puternic erodată este monitorizată permanent de angajați’‘, au anunțat autoritățile.

O stațiune de pe litoral are faleza aproape distrusă: locul este monitorizat

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) a anunțat faptul că a amplasat recent garduri de stuf în zona falezei din Costinești. Aceasta se află într-un stadiu avansat de degradare.

Autoritățile au precizat că zona este monitorizată în permanență de angajații ABADL. De asemenea, au fost montate și palplanșe metalice pentru siguranța turiștilor și a cetățenilor care locuiesc în zonă.

Cei care vizitează locul au la dispoziție panouri de avertizare a turiștilor prin care le este semnalat pericolul. Faleza arată astfel din cauza procesului de eroziune costieră. 

,,Pentru siguranța turiștilor și localnicilor porțiunea de faleză de la Costinești, puternic erodată, este monitorizată permanent de angajații Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral (A.B.A.D.L).

Zona a fost îngrădită la începutul procesului de eroziune pe creasta falezei, iar la baza acesteia, unde fuseseră montate palplanșe metalice, au fost amplasate garduri de stuf, iar panourile de avertizare a turiștilor prin care le este semnalat pericolul au rămas pe poziție.

Efectele distructive ale procesului de eroziune costieră se văd foarte clar în această zonă de faleză din stațiunea Costinești”, a transmis ABADL, sâmbătă, printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

,,Obiectivul proiectului este de a proteja și îmbunătăți calitatea mediului”

Administrația Bazinală de Apă DobrogeaLitoral a mai menționat că această porțiune este inclusă într-un proiect pentru reabilitarea sa.

Stațiunea Costinești va beneficia de o protecție costieră de 2.550 de metri liniari și de 16 hectari de plajă nouă. Obiectivul proiectului nou este de a proteja calitatea mediului și a standardelor de viață ale comunităților locale de-a lungul coastei românești a Mării Negre.

,,Și această porțiune de coastă este inclusă în proiectul cu finanțare europeană «Reducerea eroziunii costiere Faza II (2014-2020)» care are drept scop sporirea siguranței în zona de coastă, puternic amenințată de efectele distructive ale procesului de eroziune costieră.

În aceleași timp obiectivul proiectului este de a proteja și îmbunătăți calitatea mediului și a standardelor de viață ale comunităților locale de-a lungul coastei românești a Mării Negre”, mai precizează comunicatul.”

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Capital.ro
Top 5 alimente care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate | Dr. Cezar: ”E favorizantă pentru apariția cancerului”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro