22 mai 2021 | 21:21

Plaja lărgită de la Mamaia nu poate fi folosită de turiști, de fapt. Până când nu pot păși pe ea

News
Plaja lărgită de la Mamaia nu poate fi folosită de turiști, de fapt. Până când nu pot păși pe ea
Proiectul mamut de lărgire a plajei din Mamaia

Sezonul estival 2021 ne bate la ușă. Mulți români își vor face concediul la malul Mării Negre, sau cel puțin așa promiteau autoritățile. Din păcate realitatea momentului este cu totul alta și cei care și-au făcut planuri vor avea surprize. Dacă v-ați făcut planuri pentru Mamaia, s-ar putea să fiți dezamăgiți.

Proiectul mamut de lărgire a plajei din Mamaia

Anul trecut autoritățile locale din Constanța demarau un proiect mamut de lărgire a plajei din Mamaia, dar și din alte stațiuni. Proiectul, în valoare de  750 de milioane de euro, a fost demarat atât pe plaja din Mamaia, cât și în stațiunile  Edighiol și Periboina, faleza Constanței.

Alte proiecte de modernizare au mai fost demarate în zona Cazino, Agigea, Eforie, Costinești, Năvodari, Olimp, Jupiter-Neptun, Balta Mangalia-Venus-Aurora, Mangalia-Saturn, 2 Mai. Proiectul ar fi trebuit să se termine în parametrii stabiliți în proiect înainte de startul noului sezon estival 2021. Din păcate realitatea este cu totul alta.

Birocrația omoară turismul de la malul mării

S-a lucrat contra cronometru, iar mare parte din ceea ce și-au propus autoritățile locale s-a realizat. În cazul plajei din Mamaia, însă, lucrurile nu stau chiar atât de bine. Dacă vă faceți planuri să mergeți în prima parte a sezonului și să vă plimbați pe noua plajă extinsă, din păcate, nu veți putea face asta.

Administratorii plajei din Mamaia nu vor putea da voie turiștilor în zona extinsă din cauza birocrației. Nu că ar fi vreo surpriză, birocrația în România omoară aproape tot. După terminarea procesului de extindere a plajei din Mamaia trebuia făcută recepția lucrării. Din păcate însă, administratorii spun că acest lucru nu s-a făcut, iar accesul turiștilor se va face doar din partea a doua a sezonului estival.

Noua suprafață, de 50 de hectare de plajă din Mamaia, va trebui recepționată de administratori. Ministrul Mediului a explicat de ce s-a ajuns în această situație hilară.

”Din punct de vedere juridic, recepția nu a avut încă loc. Vom ajunge la faza de recepție undeva în mijlocul sezonului turistic. E o lucrare nefinalizata juridic. Recepția nu a avut loc iar aceasta promulgare necesită o atitudine constructivă din partea tuturor factorilor implicați. Administrarea se va face de constructor până la recepție și după de ABDL. Trebuie să asigurăm curățenia pe plajă. Vom asigura și serviciul de salvamar. Ceea ce se vede cu ochiul liber este că nisipul adus de mare e mai fin. Sper că în timp să fie și nisipul de pe plajă mult mai fin.

Cu siguranță după lucrări lucrurile stau un pic diferit, dar speram în evoluția pozitivă a fenomenelor naturale, aici. După finalizarea lucrărilor și intabularea plajei noi, vom face un concurs de soluții urbanistice și arhitecturale pentru amenajarea acestei noi porțiuni. Va fi nevoie de un nou PUZ și amenajarea unei plaje moderne. Va fi nevoie de o abordare total diferită.”, a spus Tanczos Barna, ministru mediului.

 

Parteneri
Cine a fost Costel Corduneanu, interlopul care a luptat pentru România la Jocurile Olimpice. Fostul sportiv a murit din cauza unor probleme la inimă
Redactia.ro
David Beckham a câștigat lupta cu cele 150 și ia potul cel mare: 280 de milioane de euro dintr-un ”foc”!
Digisport.ro
Povestea fabuloasă a actorului care a ajuns frate cu propriul tată. A jucat în aproape 40 de filme și a murit pe scenă, în timpul unui spectacol
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
"Sleepy Don". Valuri de ironii după ce Trump a adormit la primul termen al procesului. Procuror: N-am mai auzit așa ceva până acum
Digi24
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol autorul care nu a fost niciodată suspect în caz
Digi24
Cum arătau Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu în 2012, la primul sezon Masterchef. Imagini de colecție
Unica.ro
Răzbunarea lui Traian Băsescu. Nu uită și nu iartă
EVZ.ro
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Spynews
NU mai au voie să cumpere țigări. INTERZIS pentru cei născuți după 1 ianuarie 2009
Capital.ro
Zonele din România unde CFR a decis anularea a 14 trenuri în weekend-uri
Antena 3
Lovitură de teatru pentru Antena 1! Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu au semnat cu PRO TV
TV Mania
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Plătim pentru orice...”...”
Avantaje
MILIOANE de PENSIONARI sunt AFECTAȚI. ANUNȚUL care schimbă DECIZIA din SEPTEMBRIE
Mediaflux
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au o fetiță de 5 luni
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro