Simona Halep, salt uriaș în clasamentul WTA. Câți bani a câștigat jucătoarea din România după succesul de la Toronto

Simona Halep, salt uriaș în clasamentul WTA. Câți bani a câștigat jucătoarea din România după succesul de la Toronto
Simona Halep a urcat pe locul 6 în clasamentul WTA. Jucătoarea din România a câștigat din tenis peste 40 de milioane de dolari

Simona Halep și-a îndeplinit unul dintre obiectivele acestui sezon. Jucătoarea din România a revenit în Top 10 WTA, după succesul spectaculos de la Toronto. Oficialii WTA au anunțat în această dimineață pe ce loc a urcat sportiva noastră. Halep se află și pe poziția a patra în bătălia pentru calificarea la „Turneul Campioanelor”.

Simona Halep a urcat în Top 10 WTA

Simona Halep a început turneul de la Toronto pe locul 15 WTA, dar după ce a câștigat competiția a urcat vertiginos în clasamentul jucătoarelor profesioniste și a ajuns în Top 10. Acesta a fost unul dintre obiectivele enunțate la începutul colaborării cu antrenorul Patrick Mouratoglou. Al doilea este câștigarea unui Grand Slam.

Simona Halep a învins-o pe Beatriz Haddad Maia, scor 6-3, 2-6, 6-3, și a urcat până pe locul șase WTA. Clasamentul oficial a fost actualizat în această dimineață. Halep s-a întors în primele 10 jucătoare ale lumii după mai bine de un an. În săptămâna 2-9 august, din 2021, a fost ultima dată pe poziția a zecea.

„Sunt epuizată, a fost o bătălie teribilă astăzi. Beatriz, ai făcut o treabă bună toată săptămână. De fapt, tot anul a fost excelent pentru tine! Îți țin pumnii la US Open, sunt sigur că te vei descurca bine.

Eu am câștigat de două ori la Montreal, dar aici, la Toronto, niciodată. Am văzut multe steaguri ale României, atmosfera a fost fantastică.

Sincer, nu credeam că voi ridica acest trofeu. Patrick, îți mulțumesc că ești lângă mine! Ți se datorează! Nu m-aș fi gândit la asta lunile trecute, m-ai ajutat enorm. Sper să adunăm multe de acum înainte!”, a spus Simona Halep, la festivitatea de premiere.

Clasarea Simonei Halep putea fi chiar mai bună, însă la Wimbledon, unde a ajuns în semifinale, nu s-au acordat puncte, din cauza faptului că sportivii din Rusia și Belarus nu au avut voie să participe.

Simona Halep a câștigat aproape 440.000 de dolari la Toronto

Simona Halep a primit după succesul de la Toronto 439.700 de dolari și a depășit 40 de milioane de dolari din tenis. Mai precis a ajuns la suma de 40.107.097. În acest clasament este depășită doar de surorile Williams.

Jucătoarea din România se află pe poziția a patra în „WTA Race”, clasamentul pe baza căruia se stabilesc participantele de la Turneul Campioanelor.

După triumful de la Toronto, pentru Simona Halep urmează participarea la un alt turneu important, tot de categorie WTA 1000, cel de la Cincinnati. Prima adversară îi este Karolina Muchova. După Cincinnati, Simona Halep va lua parte la ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open, care se va disputa între 29 august și 11 septembrie.

Sursa Foto: Facebook nbo toronto