Simona Halep, campioană la Toronto. Gestul făcut de româncă faţă de Patrick Mouratoglou după ce a câştigat

Simona Halep, campioană la Toronto. Gestul făcut de româncă faţă de Patrick Mouratoglou după ce a câştigat
Cu cine va juca Simona Halep în finala de la Toronto. S-a mai confruntat cu adversara sa de trei ori în trecut, impunându-se de două ori.

Simona Halep a învins-o sâmbătă pe adversara sa din semifinalele turneului WTA Toronto, Jessica Pegula, cu scorul de 2-6, 6-3, 5-4. Campioana româncă și-a îndeplinit, astfel, obiectivul pe care și l-a stabilit la începutul anului 2022, anume revenirea în TOP 10 WTA. Tenismena se pregătește acum pentru confruntarea finală. Află cu cine va juca Simona Halep în finala de la Toronto și la ce oră va avea loc meciul.

Simona Halep va juca în finala WTA de la Toronto

UPDATE. Simona Halep este campioană la WTA Toronto după ce a învins-o pe Beatriz Haddad Maia, cu scorul de 6-3, 2-6, 6-3. Astfel, Simona Halep a câştigat titlul cu numărul 24 al carierei sale.

Imediat după victorie, Simona Halep l-a îmbrățișat pe Patrick Mouratoglou, cel care îi este antrenor de câteva luni.

Știrea inițială

Simona Halep a ajuns, sâmbătă, 13 august, în finala WTA. Sportiva româncă și-a învins adversara cu scorul 2-6, 6-3, 5-4 și s-a calificat în finala turneului de la Toronto. Meciul de pe urma căruia campioana poate să beneficieze de un cec de 439.400 de dolari va avea loc duminică, 14 august.

„În primul rând, aș vrea să mulțumesc tuturor pentru că m-au susținut. A fost o nebunie, azi, așa că vă mulțumesc. Nu am renunțat la nicio minge. A fost un meci greu, incredibil. Este o jucătoare foarte bună, din TOP 10. A fost adevărată provocare pentru mine să vin și să dau tot ce am mai bun. Am luptat până la final și sunt mulțumită de cum m-am descurcat pe teren, astăzi.

(n.r. – Ce s-a îmbunătățit după primul set) Am schimbat un pic tactica. În primul set, ea lovea foarte puternic și nu simțeam ritmul. Apoi, m-am calmat și am încercat să o împing un pic în spate și am făcut-o bine.

(n.r. – despre colaborarea cu Patrick Mouratoglou) De fapt, este prima noastră finală. Sper că vom avea multe altele. Vreau să îi mulțumesc, bineînțeles, pentru că este de partea mea și mă motivează să lupt și să câștig fiecare meci pe care îl joc. Este minunat să îl am în echipă. Chiar sunt onorată”, a declarat Simona Halep, după semifinala în care a învins-o pe adversara Jessica Pegula, potrivit DigiSport.ro.

Cu cine va juca Simona Halep în finala de la Toronto

Meciul final de la Toronto, în care Simona Halep se va confrunta cu Hadad Maia, va avea loc începând cu ora 20.30. Jocul va putea fi urmărit în direct pe postul de televiziune DIGI SPORT 2. Tenismena română a mai jucat de trei ori în trecut cu Beatriz Hadad Maia, în vârstă de 26 de ani.

Aceasta este jucătoare de mâna stângă și ocupă, în prezent, locul 24 WTA. La cele trei confruntări pe care le-a avut cu Hadad Maia, Simona Halep a reușit să se impună de două ori.

Prima dată s-a întâmplat la Wimbledon, în anul 2017, când Simona Halep a învins-o cu un scor de 7-5, 6-3. Cele două sportive au mai jucat și la turneul Australian Open, în anul curent, unde campioana româncă a învins-o cu 6-2, 6-0. Singurul meci în care Hadad Maia s-a impus în fața Simonei Halep a fost cel de la WTA Birmingham, cu scorul 6-3, 2-6, 6-4.

Simona Halep se poate umple de bani după finala de la Toronto. Câștigătoarea turneului va beneficia de un cec de 439.400 de dolari, potrivit informațiilor comunicate anterior de către jurnaliști.