Simona Halep, ajutată de bodyguarzi să părăsească arena din Toronto, după „asaltul fanilor”. Reacția savuroasă a antrenorului Patrick Mouratoglou – VIDEO

Simona Halep, ajutată de bodyguarzi să părăsească arena din Toronto, după „asaltul fanilor”. Reacția savuroasă a antrenorului Patrick Mouratoglou - VIDEO

Simona Halep a câștigat finala de la Toronto după o finală de trei seturi cu Beatriz Haddad-Maia și a plecat acasă cu cec de peste 400.000 de dolari. Succesul jucătoarei din România i-a bucurat foarte tare pe fanii care au asistat la acest meci. Mulți dintre ei au vrut autografe, iar Halep a avut nevoie de ajutorul oamenilor de la firma de pază pentru a ieși din îmbulzeală.

Simona Halep, „baie de mulțime” după finala de la Toronto

Simona Halep a avut o prestație foarte solidă la Toronto și a câștigat turneul după ce a pierdut doar două seturi. În primele patru partide nu a cedat niciunul. Finala cu Beatriz Haddad-Maia a avut multe momente de suspans.

Jucătoarea din România a câștigat primul set, dar a fost egalată. Și-a revenit în setul decisiv și s-a impus. Scorul final din ultimul meci al turneului WTA 1000 de la Toronto a fost 6-3, 2-6, 6-3, iar învingătoarea a plecat acasă cu un cec de 439.700 de dolari. Este a treia oară când reușește să triumfe la acest turneu.

În momentul în care Halep a părăsit arena, unde s-a disputat Openul Canadei, zeci de fanii s-au îmbulzit pentru fotografii și autografe. Oamenii de la firma care se ocupă de securitate au încercat să-i țină la distanță și au reușit cu mare greutate acest lucru. În acest timp, jucătoarea din România le zâmbea compatrioților și a făcut o mulțime de poze.

„Canada e un loc special pentru mine, am câștigat de două ori la Montreal, dar aici niciodată, deci e o zi specială.

M-am străduit mult, pentru că chiar am vrut să câștig în fața voastră, văd multe steaguri românești, canadiene, braziliene. Vă mulțimim că ne-ați susținut astăzi. A fost o atmosferă minunată”, a mărturisit Simona Halep în aplauzele și uralele publicului.

Cum a reacționat Patrick Mouratoglou când Halep a fost asaltată de fani

Nu-i de mirare că Halep se bucură de mare simpatie la Toronto. În Canada se află comunități numeroase de români și fanii au fost la arenă, pe toată durata turneului, pentru a-și susține favorita.

Patrick Mouratoglou a fost puțin luat prin surprindere de ceea ce s-a întâmplat la finalul partidei și ,în timp ce bodyguarzii încercau să îi țină la distanță pe oameni, antrenorul francez spune, zâmbind: „Lăsați-i doar pe români, vă rog!”.

Este primul titlu al echipei Halep – Mouratoglou. Colaborarea a început în luna aprilie a acestui an.

„Acum câteva luni, nu mă gândeam că aș putea câștiga acest trofeu. Patrick, îți mulțumesc că ai crezut în mine și mi-ai fost alături, sper că te-am făcut mândru astăzi.

Poate că nu am jucat extraordinar, dar am luptat și asta contează. Să sperăm că vor mai fi multe trofee împreună. De asemenea, mulțumesc Arnaud (n.r. Arnaud Restifo), mulțumesc Candice (n.r. Candice Gohier)”, a declarat Simona Halep, referindu-se la ceilalți membri ai echipei sale.

Finala dintre jucătoarea din România și Beatriz Haddad-Maia a doborât recordul de asistență al arenei. Organizatorii au anunțat că toate cele 11.815 de locuri au fost ocupate.

Sursa Foto: Facebook WTA