Simona Halep, furioasă după eșecul de la Montreal. Cum susține că a fost ”lucrată” să piardă de către adversara ei

Simona Halep, furioasă după eșecul de la Montreal. Cum susține că a fost ”lucrată” să piardă de către adversara ei
Simona Halep, furioasă după eșecul de la Montreal. Cum susține că a fost ”lucrată” să piardă de către adversara ei

Simona Halep, furioasă după eșecul de la Montreal. Românca a revenit în circuitul mondial după 3 luni de pauză. Halep a pierdut, însă, în 3 seturi, în fața americancei Danielle Collins. Un moment important al partidei s-a petrecut în setul decisiv, când Collins a solicitat un time-out medical.

Simona Halep, furioasă după eșecul de la Montreal

Simona Halep, furioasă după eșecul de la Montreal. Jucătoarea din Constanța a apărut în circuitul mondial pentru prima oră de la accidentarea suferită la Roma, în 12 mai. Fostul lider mondial a jucat direct în turul 2 contra americancei Danielle Collins (28 WTA). Halep a pierdut după 3 seturi intense, 2-6, 6-4, 6-4. La începutul săptămânii, logodnica lui Toni Iuruc a ieșit din Top 10 WTA pentru prima oră după 7 ani și jumătate. Ea a ajuns pe 13, iar după eșecul de la Montreal a căzut pe 14. Dar Halep s-a declarat mulțumită de nivelul de joc pe care l-a avut după 3 luni de pauză.

A fost un meci special după câteva luni de pauză forțată din cauza accidentării. Am jucat foarte bine și sunt foarte mulțumită cu tot ceea ce s-a întâmplat (n.r. pe teren), nu mă așteptam să fiu la nivelul acesta. Sunt din ce în ce mai bine (n.r. – din punct de vedere fizic) și am senzații pozitive despre cum am jucat astăzi. Am jucat trei ore la un nivel foarte înalt cu cineva care în ultima vreme a câştigat meciuri şi turnee”, a declarat Simona Halep, după partida cu Collins

Cum susține că a fost ”lucrată” să piardă de către adversara ei

Simona Halep n-a ezitat însă să critice public atitudinea adversarei sale, care a apelat la un time-out medical într-un moment important din setul decisiv. Pauza luată de Collins – aproape 15 minute – a iritat-o și a scos-o din ritm pe Halep.

A fost greu pentru mine, pentru că după două ore de jumătate de efort să faci o pauză de zece minute nu e corect. Cred că regula asta nu e bună deloc, dar unii jucători, atunci când nu au încredere că pot câștiga meciul prin propriile forțe cer ajutorul medicilor, după care aleargă mai bine decât înainte.

Asta e, trebuie să progresez pe partea asta, mi s-a întâmplat de câteva ori ca adversarul să ceară time-out medical, iar eu să cad fizic, pentru că atunci când transpiri mult, pierzi multă energie. Dar credit ei, a jucat bine,” a declarat Simona Halep la conferința de presă organizată după meci.

Culmea este că, în iulie, chiar adversara Simonei Halep de la Montreal a criticat-o dur pe Gabriela Ruse pentru că românca a solicitat un time-out medical. Cele două s-au întâlnit în sferturile de finală ale turneului de la Hamburg, turneu câștigat finalmente chiar de Ruse.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI