Simona Halep, soluție contra căderii în clasamentul WTA. Românca a ajuns pe locul 14 mondial

Simona Halep, soluție contra căderii în clasamentul WTA. Românca a ajuns pe locul 14 mondial
Simona Halep, soluție contra căderii în clasamentul WTA. Românca a ajuns pe locul 14 mondial

Simona Halep, soluție contra căderii în clasamentul WTA. Românca a început anul pe locul 2 mondial, apoi a coborât pe 3, după Australian Open. Accidentarea la gambă, survenită în 12 mai, la Roma, a pus-o în imposibilitatea de a-și mai apăra, în primul rând, punctele cucerite la Wimbledon, unde era deținătoarea titlului. A ajuns pe 10, iar, de săptămâna aceasta, pe 13. După eșecul din turneul de la Montreal, Halep e clasată pe locul 14 și ar mai putea pierde încă un loc.

Simona Halep, soluție contra căderii în clasamentul WTA

Simona Halep, soluție contra căderii în clasamentul WTA. Jucătoarea din Constanța a început 2021 de pe locul 2 mondial. Victoria niponei Naomi Osaka la Australian Open a dus-o pe 3. Apoi, în 12 mai, Halep a suferit grava accidentare la gamba stângă. Aceasta a făcut-o să rateze toate obiectivele majore ale anului: Roland Garros, Wuimbledon și Jocurile Olimpice. Dar cea mai mare pierdere a înregistrat-o, ca punctaj, la turneul de la Wimbledon – 2.000 de puncte – unde era deținătoarea titlului.

După competiția din Anglia, Simona Halep a coborât până pe locul 10 WTA. Săptămâna aceasta, pentru prima oră după 7 ani și jumătate, ea a ieșit din acest top, ajungând pe poziția a 13-a. Logodnica lui Toni Iuruc a revenit pe teren, prima oră după 3 luni, în turneul de la Montreal unde a jucat direct în turul 2. A pierdut în fața lui Danielle Collins din SUA, scor 6-2, 4-6, 4-6. Acest lucru a făcut să mai „cadă” o poziție, până pe 14, în clasamentul „în timp real”, WTA live. Și ar putea ajunge pe 15 dacă grecoaica Maria Sakkari va ajunge în finala turneului canadian.

Românca a ajuns pe locul 14 mondial

Simona Halep avea la îndemână o soluție împotriva unei asemenea căderi abrupte în ierarhia mondială. Au apelat la ea, printre alții, Bianca Andreescu sau Roger Federer, atunci când au absentat de pe teren pe termen îndelungat din cauza unor accidentări. E vorba de „înghețarea” clasamentului WTA. Altfel spus, sportivul respectiv nu mai pierde puncte pentru turneele la care nu participă și la care nu-și poate apăra rezultatul obținut în anul anterior. Cel puțin asta este opinia fostului juccător, George Cosac, vicepreședintele federației Române de Tenis.

Îi va fi foarte greu să revină după o pauză atât de lungă. Dacă aș fi fost în situația ei, cred că aș fi înghețat clasamentul, m-aș fi tratat foarte bine și aș fi reluat competițiile din luna ianuarie, atunci când toate jucătoarele ar fi venit după o pauză de o lună, pauza de iarnă.

Îi va fi extrem de greu acum să intre în focul disputelor cu jucătoarele care toată această perioadă au jucat. A început bine azi, dar din păcate, lipsa meciurilor și a pregătirii constante s-a văzut pe final, că nu a rezistat”, a spus George Cosac, conform as.ro.

Cosac mai e de părere că Simona Halep va rămâne destulă vreme cu o problemă mentală și va avea o reținere la piciorul accidentat. El e convins că dacă ar fi revenit abia la începutul anului viitor, Simona Halep nu pierdea atâtea locuri în clasament, ir ulterior avea șanse la rezultate mai bune decât acum.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI