Când vine vorba de murături, conopida este una din cele mai simple legume de pus la murat. Dar, ca orice altfel de preparat, și aici putem vorbi despre secretul pentru cea mai gustoasă conopidă în saramură, fiind vorba de ingredientul care-i dă un plus de savoare.
O conopidă întreagă este o piesă centrală în lumea celor cu dietă vegetariană, dar de multe ori, chiar dacă ai condimentat foarte bine exteriorul legumei, aceasta poate fi fadă în interior.
Dar cum ar fi dacă ai oferi conopidei tratamentul folosind saramura? Scopul saramurii este de a condimenta din interior spre exterior, ceea ce este o idee inteligentă și pentru o legumă mare.
Deoarece conopida este atât de poroasă, înmuierea ei într-o saramură, care este doar o combinație de apă și sare cu condimente opționale, îi conferă multă aromă fără multă muncă.
Gospodinele care au făcut un astfel de preparat, spun că este nevoie de o conopidă de aproximativ 3 kilograme. Cojiți sau tăiați frunzele exterioare, dar nu aruncați frunzele conopidei. Ele sunt delicioase când sunt prăjite până devin crocante cu ulei de măsline și sare.
Sfatul este să folosiți un cuțit ascuțit pentru a separa tulpina de cap. Aveți grijă să nu tăiați prea adânc în miezul conopidei, altfel buchețelele vor cădea, apoi se spală conopida.
Acum este momentul să vă apucați de saramură. Astfel că, într-o oală mare sau încălziți 3 litri de apă până când abia fierbe. De asemenea, puteți înlocui un sfert, sau 3 căni, din apă cu un alt lichid, cum ar fi vin sau bere.
Adăugați sare, singurul element nenegociabil, și condimentele și aromele suplimentare la alegere. Unele dintre adaosurile preferate de unele gospodine sunt zahărul brun, sucul de lămâie, fulgii de piper roșu și semințele întregi de coriandru.
Pe lângă toate aceste condimente, ingredientul care-i dă un plus de savoare este hreanul. Odată pus în saramură, hreanul va menține crocantă conopida, fiind ingredientul care o va menține astfel.
După ce ai terminat de făcut cea mai gustoasă conopidă în saramură, pentru o masă vegetariană, serviți conopida peste un pat de năut cald zdrobit și condimentat, linte gătită, quinoa caldă amestecată cu lămâie și ierburi proaspete sau o salată simplă.
Pentru și mai multă savoare, serviți legumele cu sosul preferat, cum ar fi pesto de casă sau acel sos simplu de lămâie-tahini.