Secretele lui Chef Petrișor pentru a găti corect carnea și legumele. Cum trebuie procedat

Secretele lui Chef Petrișor pentru a găti corect carnea și legumele. Cum trebuie procedat

Mâncarea sănătoasă are la bază ingrediente de calitate, însă la fel de important este și felul în care o gătim. Tu știi cum se prepară corect carnea, legumele și ouăle, pentru a le păstra proprietățile intacte? Dacă nu, te invităm să parcurgi acest material, în care vei descoperi secretele lui Chef Petrișor, unul dintre cei mai cunoscuți bucătari români.

Secretele lui Chef Petrișor pentru a găti corect carnea și legumele

Chef Petrișor a împărtășit de curând noi secrete din bucătărie, dezvăluind într-o intervenție la Digi24, mai multe sfaturi în materie de metode de gătit.

Potrivit bucătarului, consumul de ouă este foarte important, astfel că putem apela la două variante: fie le fierbem, fie le facem în tigaie, cu un strop de ulei.

„Discutam cu un medic dietolog despre ouăle prăjite și rumenite la un foc puternic. De regulă, fierbem ouăle în apă clocotită, însă la fel de bine le putem prăji și în puțin ulei. Atunci când preparăm orice, fie că e carne sau orice altceva, putem pune într-o tigaie încinsă bine puțin ulei. Acel strop de ulei nu este atât de dăunător pentru sănătate“, a declarat chef Petrișor.

De asemenea, bucătarul oferă sfaturi prețioase și cu privire la felul în care trebuie gătită carnea, pentru a fi cât mai sănătoasă și mai gustoasă, în funcție de preparatul pe care vrem să-l obținem.

„Dacă vrem să facem o supă cu carne, obligatoriu punem carnea la fiert în apă rece, pentru ca toate substanțele nutritive să se dizolve în apa în care se prepară supa. Apoi, adăugarea zarzavaturilor e foarte importantă, e bine ca în această perioadă în care există pericol de răceli sau viroze să mâncăm o supă de găină, ușor grasă – grăsimea are un rol important în organismul uman, face ca celulele să fie mai elastice“, explică acesta.

Citește și: Cum gătești corect friptura de porc, de fapt. Așa iese crocantă la exterior și fragedă la interior

Cum trebuie să procedezi

Petrișor Tănase vine cu idei și pentru micul dejun, atrâgând atenția asupra faptului că untul este un aliment pe care trebuie să-l integrăm în dietă, fiind extrem de benefic.

„La micul dejun, consumul de unt este extrem de important, 20 de grame de unt, nu se întâmplă nimic dacă îl consumăm o dată pe săptămână. Un alt mod pentru a completa aportul de grăsimi din organism este să consumăm un strop de ulei de măsline cu un strop de sare pe puțină pâine proaspătă. Uleiul de măsline are rolul de a reduce aciditatea gastrică, de exemplu“, afirmă expertul în bucătărie.

Totodată, bucătarul ne învață și cum trebuie să realizăm diversele preparate în casă, spunând că mâncărurile gătite sunt deosebite.

„Eu sunt pentru mâncărurile gătite, acest lucru gătit în casă e deosebit. Prepararea lor trebuie să se realizeze la foc mic. Dacă facem un sote, bucățile de carne și de legume trebuie tăiate cât mai mic și puse într-o tigaie foarte bine încinsă. Asta se realizează în doar 3-4 minute. Trebuie să știm că diversificarea mâncărurilor aduce un aport important organismului“, a mai zis el.