Alimentele pe care românii le consumă cel mai des dimineața. Ce mănâncă la micul dejun

Alimentele pe care românii le consumă cel mai des dimineața. Ce mănâncă la micul dejun
Ce mananca romanii la micul dejun

Micul dejun reprezintă cea mai importantă masă a zilei, iar românii au foarte mare grijă ce alimente consumă dis de dimineață pentru a avea energie pe tot parcursul zilei. Iată câteva idei sănătoase.

Ce mănâncă românii cel mai des la micul dejun

Chiar dacă nutriționiștii și specialiștii în sănătate ne recomandă să nu sărim peste micul dejun, pentru a avea energie pe tot parcursul zilei, statisticile arată că doar 6 din 10 români mănâncă prima masă a zilei, dis de dimineață.

Potrivit specialiștilor de la compania de cercetare Epiphany pentru Friesland Campina România, jumătate dintre români sar peste micul dejun, majoritatea fiind fără copii. Aceștia preferă să consume ceva mai târziu în timpul zilei, ca un fel de mic dejun prelungit sau gustare, studiul făcut public cu ocazia zilei de 1 iunie – Ziua Internaţională a Laptelui.

33% dintre români consideră micul dejun la fel de important ca pe gustarea dintre mese. De asemenea, cifrele arată că oamenii consumă lactate, în special iaurt, la prima masă a zilei, iar 3 din 5 copii preferă să mănânce un bol plin de cereale cu lapte pentru a avea energie toată ziua.

Cele mai consumate alimente la micul dejun sunt lactatele

De asemenea, statisticile arată că 54% dintre cetățenii României consumă lactate la micul dejun, printre care enumărăm lapte, iaurt, sana, chefir, adoptând un stil de viață sănătos. Dintre aceștia, 29% preferă băuturile lactate, precum laptele și chefirul, în timp ce 36% dintre români mănâncă brânzeturi, unt și iaurt.

Cei mai mulți dintre români își încep dimineața cu o cafea cu lapte, fiind cea mai consumată băutură ce conține lapte la micul dejun. De asemenea, copiii sunt cei care consumă cele mai multe lactate, în procent mult mai mare decât adulții. Cei mici adoră să savureze un iaurt de băut sau un chefir în pauzele de la școală.

„1 iunie Ziua internaţională a laptelui este o zi pe care tot mai mulţi ar trebui să o sărbătorim deoarece celebrăm un aliment important, laptele! Acest aliment este unul versatil pentru un mic dejun rapid şi nu numai. Laptele poate completa perfect orice tip de mâncare.

Napolact vine în întâmpinarea celor care adoptă o dietă sănătoasă, care să constituie un aport de energie în fiecare zi, o dieta aşa cum se cuvine. Laptele aduce o sursă bună, naturalã de proteine, minerale şi vitamine şi oferă o nutriţie completă pentru copii şi adulţi. Ne propunem prin produsul Napolact să punem pe mesele românilor un plus de sănătate şi gust.”, a declarat Răzvan Orbulescu, Director de Marketing Friesland Câmpina România, potrivit celor de la Adevărul.

Urmăriți Playtech.ro și pe