Cât timp trebuie să fierbi ouăle de rață sau de gâscă. Ce diferențe sunt față de cele de pui

Cât timp trebuie să fierbi ouăle de rață sau de gâscă. Ce diferențe sunt față de cele de pui

Ouăle de rață și de gâscă sunt de obicei mai mari decât cele de găină. Acestea variază puțin în dimensiune, dar sunt de obicei cu aproximativ 50 la sută mai mari decât oul standard de pui. Ele pot veni în tot felul de culori, variind mai ales în funcție de rasă. Rața Cayuga, o rasă populară de rață verde-negricioasă, tinde să depună ouă de culoare cenușie. Alte rase vor depune ouă albe, ouă verde deschis sau ouă brune. Diferită este și fierberea ouălor de rață sau de gâscă față de cele de găină.

Cât timp se fierb ouăle, de fapt?

Și coaja este semnificativ mai groasă decât cea a unui ou de găină. Acest lucru poate face dificilă crăparea, dar, în general, fermierii și entuziaștii raportează că această coajă groasă conferă unui ou de rață o durată de valabilitate mai lungă decât un ou de găină.

Ceea ce le deosebește cu adevărat este conținutul. Albușul unui ou de rață tinde să fie aproape transparent, lipsit de o ușoară nuanță gălbuie pe care o au unele ouă de găină. Gălbenușul său, totuși, este ceea ce este atât de apreciat de bucătari: un gălbenuș de rață este mult mai mare decât un gălbenuș de găină. Acum să trecem la cum fierbem ouăle de rață sau de gâscă.

Învață care este secretul

Deși fierberea unui ou poate părea o joacă de copii, deseori se poate întâmpla să iasă prea tare sau prea moale. În niciun caz cum ni l-am dorit, de fapt. Ce-i drept, nu trebuie să fim bucătari pentru a fierbe un ou, însă poate ieși perfect dacă ținem cont de anumite sfaturi. Este important de menționat că timpul de fierbere al ouălor diferă în funcție de tipul ales (găină, rață, gâscă).

A fierbe două ouă nu pare ceva foarte complicat, nu-i așa? Mulți dintre noi se gândesc că pui ouăle într-un vas mic pe foc, în momentul în care apa începe să fiarbă, aștepți câteva minute și aia e. Însă, procedura înseamnă mai mult de atât.

Ouă fierte moi sau tari – rețeta care nu dă greș niciodată

Prin urmare, pentru a mulțumi pe toată lumea care fie preferă ouăle foarte moi, cu gălbenușul aproape lichid și albușul din jurul lui moale, sau preferă oul fiert mediu, cu gălbenușul ușor moale și albușul bine gătit, fie adoră ouăle tari, cu gălbenușul tare și albușul foarte bine gătit, este necesar să știm timpii de gătire.

Cum se fierb ouăle de rață sau gâscă. Sfaturi ca să eviți greșelile comune

Un ou moale se face în patru minute, cel cleios are nevoie de șase minute de stat în apa care fierbe pe aragaz. Iar dacă vrei ouă tari, lasă-le la fiert cam 10 minute.

În ceea ce privește ouăle de rață sau de gâscă, aici lucrurile stau puțin diferit. Dacă ai ținut ouăle frigider, este indicat să stea la temperatura camerei jumătate de oră, înainte de a le pune la fiert. Cele abia scoase din frigider și puse direct în apa care fierbe vor crăpa mai mult ca sigur în timpul gătirii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI