06 oct. 2021 | 18:58

Cât timp trebuie să fierbi ouăle de rață sau de gâscă. Ce diferențe sunt față de cele de pui

Utile
Cât timp trebuie să fierbi ouăle de rață sau de gâscă. Ce diferențe sunt față de cele de pui

Ouăle de rață și de gâscă sunt de obicei mai mari decât cele de găină. Acestea variază puțin în dimensiune, dar sunt de obicei cu aproximativ 50 la sută mai mari decât oul standard de pui. Ele pot veni în tot felul de culori, variind mai ales în funcție de rasă. Rața Cayuga, o rasă populară de rață verde-negricioasă, tinde să depună ouă de culoare cenușie. Alte rase vor depune ouă albe, ouă verde deschis sau ouă brune. Diferită este și fierberea ouălor de rață sau de gâscă față de cele de găină.

Cât timp se fierb ouăle, de fapt?

Și coaja este semnificativ mai groasă decât cea a unui ou de găină. Acest lucru poate face dificilă crăparea, dar, în general, fermierii și entuziaștii raportează că această coajă groasă conferă unui ou de rață o durată de valabilitate mai lungă decât un ou de găină.

Ceea ce le deosebește cu adevărat este conținutul. Albușul unui ou de rață tinde să fie aproape transparent, lipsit de o ușoară nuanță gălbuie pe care o au unele ouă de găină. Gălbenușul său, totuși, este ceea ce este atât de apreciat de bucătari: un gălbenuș de rață este mult mai mare decât un gălbenuș de găină. Acum să trecem la cum fierbem ouăle de rață sau de gâscă.

Învață care este secretul

Deși fierberea unui ou poate părea o joacă de copii, deseori se poate întâmpla să iasă prea tare sau prea moale. În niciun caz cum ni l-am dorit, de fapt. Ce-i drept, nu trebuie să fim bucătari pentru a fierbe un ou, însă poate ieși perfect dacă ținem cont de anumite sfaturi. Este important de menționat că timpul de fierbere al ouălor diferă în funcție de tipul ales (găină, rață, gâscă).

A fierbe două ouă nu pare ceva foarte complicat, nu-i așa? Mulți dintre noi se gândesc că pui ouăle într-un vas mic pe foc, în momentul în care apa începe să fiarbă, aștepți câteva minute și aia e. Însă, procedura înseamnă mai mult de atât.

Ouă fierte moi sau tari – rețeta care nu dă greș niciodată

Prin urmare, pentru a mulțumi pe toată lumea care fie preferă ouăle foarte moi, cu gălbenușul aproape lichid și albușul din jurul lui moale, sau preferă oul fiert mediu, cu gălbenușul ușor moale și albușul bine gătit, fie adoră ouăle tari, cu gălbenușul tare și albușul foarte bine gătit, este necesar să știm timpii de gătire.

Cum se fierb ouăle de rață sau gâscă. Sfaturi ca să eviți greșelile comune

Un ou moale se face în patru minute, cel cleios are nevoie de șase minute de stat în apa care fierbe pe aragaz. Iar dacă vrei ouă tari, lasă-le la fiert cam 10 minute.

În ceea ce privește ouăle de rață sau de gâscă, aici lucrurile stau puțin diferit. Dacă ai ținut ouăle frigider, este indicat să stea la temperatura camerei jumătate de oră, înainte de a le pune la fiert. Cele abia scoase din frigider și puse direct în apa care fierbe vor crăpa mai mult ca sigur în timpul gătirii.

PlaySport
Bogăție! Cum arată apartamentul de 250.000 de euro pe care-l vinde o fostă concurentă Survivor
Ego.ro
ȘOC! Dana Budeanu, aproape GOALĂ! Fusta e prea scurtă, s-a văzut TOT
Digi24
Dacă Ucraina pierde, ne-am putea trezi cu două rele: „Răul cel mic”: armata obligatorie. „Răul cel mare”: armata rusă la gurile Dunării
Cancan.ro
Halucinant! Prezentatoare TV de la noi, audiată pentru trafic de droguri. Ar avea conexiuni cu un dealer
GSP.ro
Cosmin Olăroiu, la capătul puterilor în Emiratele Arabe Unite: „M-am săturat!”
Stirile PROTV
S-a câștigat marele premiu la Loto 6/49. Unde s-a jucat biletul norocos și cât a costat
Romania TV
Câştigător Survivor România All Stars 2024. Nebunie totală, avem numele!
Capital.ro
Devine obligatoriu în toată România. S-a dat lege pentru APĂ. Iohannis a semnat azi, 12 aprilie
EVZ.ro
Harry și Meghan, în mare foame de bani. Ce vor face pentru Netflix
Adevarul
Legende pescărești cu monștri marini pescuiți la Sfântu Gheorghe: „A prins un morun de 675 de kilograme, din pântecele căruia a scos 145 de kilograme de caviar“ VIDEO
BZI.ro
Câştigător Survivor România All Stars 2024. Cine va lua premiul de 100.000 de euro
Spynews.ro
Femeia care a fost ucisă și aruncată pe câmp, lângă autostradă, a vorbit cu sora ei înainte să plece de acasă. Ce i-a spus: „Am primit un telefon...”
Libertatea.ro
Ce le-a spus polițiștilor suspectul în cazul femeii al cărei trup a fost găsit pe un câmp
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
S-au aflat finaliștii de la Survivor 2024. Cine sunt concurenții care vor lupta pentru premiul cel mare
Redactia.ro
"Scene rușinoase!" Ce scrie presa internațională, după ce un fotbalist a fost biciuit la marginea terenului
Digisport.ro
Digi RCS&RDS dispare din luna mai. Reprezentanții companiei au făcut anunțul
Click.ro
De ce boală suferă fiul chef-ului Orlando Zaharia: „Doctorii fugeau de mine. Am dormit cu soția într-o mașină, în curtea spitalului”. Andreas are 18 ani
Viva.ro
Ancheta de la Sf. Pantelimon. Ce se știe despre cei 17 pacienți care ar fi murit la ATI din cauza dozei prea mici de medicamente
Digi24
Pușcăriașii reveniți de pe front au îngrozit Rusia. O profesoară premiată de Kremlin, ucisă cu toporul de un deținut grațiat de Putin
Digi24
Divorțul care zguduie lumea mondenă! Și-au spus ADIO după 23 de ani! Nimeni nu se aștepta la asta!
Unica.ro
Iubita lui Panagiotis Tachtisdis a ajuns la spital. S-a săturat de infidelitățile lui
EVZ.ro
Femeia care a fost ucisă și aruncată pe câmp, lângă autostradă, a vorbit cu sora ei înainte să plece de acasă. Ce i-a spus: „Am primit un telefon...”
Spynews
Vouchere de 500 EURO. Ce români le pot primi. Sunt obligați să le folosească în 2024
Capital.ro
Perioada care va fi luată în calcul la obținerea pensiei: ”Este o noutate! Stagiul de cotizare va crește cu câțiva ani!”
Antena 3
Crina Mardare și Mișu Cernea, poveste de dragoste atipică. Nu au locuit niciodată împreună, deși au o relație de peste două decenii
TV Mania
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Nu-mi pasă...”
Avantaje
EL va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR în POLITICĂ
Mediaflux
Femeia care a fost ucisă și aruncată pe câmp, lângă autostradă, a vorbit cu sora ei înainte să plece de acasă. Ce i-a spus: „Am primit un telefon...”
Spynews.ro
Câte ouă poţi mânca pe zi. Ce diferență este între oul fiert și oul prăjit
Realitatea.net
O femeie a vrut să își renoveze bucătăria, însă a avut parte de o surpriză uriașă. Ce a putut să descopere sub casă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro