29 ian. 2022 | 12:32

Se schimbă campania de vaccinare. Valeriu Gheorghiță face anunțul de ultimă oră

News
Se schimbă campania de vaccinare. Valeriu Gheorghiță face anunțul de ultimă oră
Se schimba campania de vaccinare. Valeriu Gheorghita face anuntul de ultima ora

Vești importante pentru toți românii. Colonelul dr. Valeriu Gheorghiță a anunțat că strategia pentru campania de vaccinare a populației împotriva coronavirusului se va schimba în România. Ce spun autoritățile despre aceste modificări. Pe ce și pe cine se vox axa specialiștii, în principal, de acum încolo.

Cum se va schimba strategia campaniei de vaccinare în România

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID a cetățenilor României, a vorbit, recent, despre o nouă strategie privind imunizarea românilor. Specialistul susține că autoritățile se vor concentra mai mult pe vaccinarea copiilor și a persoanelor care sunt vulnerabile la COVID.

„Strategia de aici înainte va fi puţin schimbată, în sensul în care ne interesează foarte mult să avem o rată suficient de bună de vaccinare la persoanele vulnerabile, să avem acces la medicaţia antivirală care să fie începută rapid după momentul diagnosticului.

Există în acest moment aceste centre de evaluarea medicală la nivel naţional care dă posibilitatea persoanelor care sunt diagnosticate să acceseze rapid serviciile medicale şi să beneficieze de îngrijirile medicale corecte”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiţă, vineri, 28 ianuarie, la Digi 24.

„Rata de pozitivare a testelor este de peste 30%!”

De asemenea, din punct de vedere medical, Valeriu Gheorghiță nu ia în calcul vaccinarea obligatorie a populației României. Cu toate acestea, autoritățile vor prioritiza anumite vaccinări, concentrându-se, îndeosebi, pe imunizarea minorilor cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani, precum și a persoanelor ce suferă de afecțiuni cronice.

„Din punct de vedere medical, vaccinurile actuale nu reuşesc să limiteze într-o măsură suficient de ridicată transmiterea infecţiei cu Sars-Cov-2, având în vedere că varianta Omicron care este dominantă reuşeşte să ocolească în cea mai mare parte răspunsul imun pe care-l obţinem ca urmare a trecerii prin boală sau ca urmare a vaccinării. Acest concept al imunităţii de grup este mai puţin util în momentul de faţă.

Obiectivul campaniei de vaccinare trebuie să-l schimbăm, să creştem rata de acoperire vaccinală la cei mai vulnerabili printre noi, cei care au beneficii importante în urma vaccinării. Acest lucru l-am transmis şi în cazul copiilor, din grupa de vârstă 10-15 ani. În mod prioritar cei cu afecţiuni cronice trebuie să beneficieze în perioada următoare de vaccinare.

În momentul de față, în ciuda numărului mare de teste care se efectuează în fiecare zi, de peste 100.000, rata de pozitivare a lor este de peste 30%, ceea ce ne pune într-o situația de transmitere comunitară accelerată a variantei Omicron, responsabilă de numărul foarte mare de îmbolnăviri.”, a completat medicul la Digi 24.

Colonelul dr. Valeriu Gheorghiță susține că, în România, rata de spitalizare și de internare în terapie intensivă este de două ori mai mare decât media europeană. Tulpina Omicron este mult mai contagioasă decât variantele COVID care au precedat-o.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Alertă maximă la Palatul Buckingham. Ce se întâmplă cu Regele Charles
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Ungaria a dat ordin. Șoferii români care au interzis peste graniță. Se aplică din 1 Mai
Capital.ro
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște: ”Se vor încadra în graficul pe care l-am agreat”
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
RĂSTURNARE de situație privind ADERAREA la SCHENGEN! AU anunțat
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro