Ce e noua armă a Rusiei, care provoacă vomă și halucinații inamicului

Ce e noua armă a Rusiei, care provoacă vomă și halucinații inamicului

Rușii au o nouă armă care pot induce inamicului stări de vomă, amețeli și halucinații. Vladimir Putin vrea ca noua armă să intre în dotarea fregatelor rusești, ca să aibă o flotă de temut.

Rusia nu ratează nicio ocazie să se laude public cu armele pe care le inventează de la un an la altul. Propaganda este la rang de cinste în Rusia, iar etalarea forței militare are ca scop descurajarea presupușilor inamici.

După ce rușii au spus tuturor că dețin rachete balistice intercontinentale care pot lovi orice țintă de pe planetă, indiferent cât de departe ar fi, este dezvăluită încă o armă. Dar, aceasta ar fi neletală.

Se numește Filin, o stație de interferență vizuală care ar urma să intre în arsenalul fregatelor amiralității, dar și a celor din clase mai mici.

Filin este concepută să fie funcțională doar în anumite perioade ale zilei, cum ar fi în crepuscul și în timpul nopții, pentru că este o armă care se bazează pe lumină. Lumini pulsatorii, mai exact, menite să inducă inamicului stări de vomă, amețeli și halucinații atunci când se uită direct la acele lumini.

Prin urmare, arma rușilor are rolul de a dezorienta inamicul și să iasă din raza sa vizuală. Aparent, poate fi o armă destul de periculoasă pentru că odată ce ținta îți iese de sub observație, poate lansa un atac letal asupra ta.

Interesant e că raza sa de acțiune poate afecta și sistemele electronice militare ale inamicului, mai ales cele de ordin optic, cum ar fi telemetrele care utilizează lumini infraroșii, ochelarii care oferă acuitate vizuală în întuneric, dar și lansatoarele de rachete antitanc.

Nu este, însă, o armă cu adevărat nouă, ci mai degrabă îmbunătățită. O astfel de strategie cu dispozitive similare s-au folosit și în primii ani ai celui de-al Doilea Război Mondial. Și chiar Aliații au recurs la această armă, tot în același scop, să dezorienteze inamicul și să-l facă vulnerabil în fața atacurilor.

Sursa: Popular Mechanics
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI