O prezentatoare meteo de origine română, criticată că este ”prea însărcinată” la TV. Situație jenantă

O prezentatoare meteo de origine română, criticată că este ”prea însărcinată” la TV. Situație jenantă
O prezentatoare meteo de origine română, criticată că este ”prea însărcinată” la TV

Daniela Prepeliuc, o prezentatoare meteo de origine română, a fost criticată că este ”prea însărcinată” la TV. Situație jenantă.

O prezentatoare meteo de origine română, criticată că este ”pre însărcinată” la TV

Daniela Prepeliuc, originară din Rădăuți, prezintă din luna septembrie a anului 2019 rubrica Meteo a postului RTBF, televiziunea din Belgia dedicată comunității franceze.

Prepeliuc s-a născut pe 7 septembrie 1984, iar familia ei a emigrat în Belgia pe când aceasta avea numai 9 ani. Ea este specializată în meteorologie și în mediu, activând pentru mai multe posturi de televiziune, inclusiv TV5 Monde, I-Télé şi France Ô.

”Am aflat că o femeie însărcinată nu se poate îmbrăca așa cum dorește”

Prezentatoarea este însărcinată, lucru care pare să îi deranjeze pe unii telespectatori. Aceștia sunt indignați de faptul că poartă haine care îi evidențiază prea mult burtica de gravidă.

Subiectul a fost tratat pe larg de TV5 Monde. Stația a făcut o paralelă între situația prezentatoarei și mișcarea #MeToo, un hashtag folosit pe social media pentru a ajuta la demonstrarea prevalenței pe scară largă a agresiunii și hărțuirii, în special la locul de muncă.

O prezentatoare meteo de origine română, criticată că este ”prea însărcinată” la TV. Situație jenantă
Daniela Prepeliuc, prezentatoarea rubricii Meteo a postului RTBF

„În anul 2020, în epoca #MeToo, femeile şi, în special, corpurile lor încă sunt ţinta remarcilor de acest gen. Unii telespectatori au comentat pe Facebook apariţiile jurnalistei Daniela Prepeliuc şi aşa am aflat că o femeie însărcinată nu se poate îmbrăca aşa cum doreşte”, notează TV5 Monde.

”Să fii însărcinată e un defect”

Amélie Bruers, colegă a prezentatoarei, a comentat subiectul folosind ironia, meționând că oamenii au adus critici legate numai de fizicul și garderoba ei, ci nu de modul în care își face meseria.

„Să fii însărcinată e clar încă un defect dacă eşti om de televiziune. Chiar ne-ar plăcea ca în anul 2020 o prezentatoare să-şi poată face meseria fără a fi nevoită să suporte replici sexiste. Prea slabă, prea grasă, prea neagră, prea bătrână, prea însărcinată. Aceste comentarii sunt cu atât mai şocante cu cât vin, în mare parte, de la femei. Doar un comentariu negativ am găsit de la un bărbat. Au redus-o pe Daniela nu doar la fizicul ei, ci şi la garderoba ei. Niciun cuvânt despre meseria ei, despre cum prezintă, despre dicţia ei”, a declarat jurnalista Bruers.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI