14 iun. 2021 | 12:26

Meteo ANM. Ploile fac ravagii în România. Zonele în care va fi prăpăd până miercuri

Vremea Meteo
Meteo ANM. Ploile fac ravagii în România. Zonele în care va fi prăpăd până miercuri
România nu scapă de ploile torențiale

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o nouă prognoză. România va fi în continuare cuprinsă de ploi. Care sunt zonele unde va fi prăpăd până în cursul zilei de miercuri? Iată detaliile aduse de meteorologi!

Meteo ANM: ploile cuprind în continuare România

Instabilitatea atmosferică și cantitățile de apă însemnate au luat cu năvală tot teritoriul României. Lucrurile vor sta în același fel chiar și până miercuri seară, unde în unele zone cantitățile de apă vor depăși 50 de litri pe metru pătrat: „Manifestări specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala până la sfârşitul săptămânii”, avertizează ANM.

Meterologii anunță astfel o vreme trasă la indigo cu zilele ce au trecut. Mai mult decât atât, în București avem și vreme rece și în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în specil după-amiază, moment în care vor apărea perioade cu averse și descărcări electrice.

Pot fi cantități de apă mai însemnate și condiții de grindină, iar vântul va sufla slab și moderat, posibil cu intensificări de scurtă durată în decursul ploilor. Vremea se va încălzi după termenul menționat, iar până atunci românii au de suportat ploi în cea mai mare parte a zilei. Temperatura maximă din ziua de marți va fi de 24-25 de grade Celsius, iar miercuri vom avea 27 de grade Celsius. Minima termică rămâne situată la 14-15 grade Celsius:

”Pe parcursul zilei de luni (14 iunie) vor fi averse moderate cantitativ local la munte, în nordul şi centrul ţării şi pe arii restrânse în regiunile sudice unde vor fi însoţite de frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului”, au transmis, luni, meteorologii.

Informare meteorologică

Din păcate, România este cuprinsă de ploi de săptămâna trecută, iar majoritatea zonelor au fost afectate de fenomene extreme și cantități mari de apă. Capitala se află într-o condiție dezastruoasă din acest punct de vedere.

„Pe parcursul zilei de luni (14 iunie) vor fi averse moderate cantitativ local la munte, în nordul și centrul țării și pe arii restrânse în regiunile sudice unde vor fi însoțite de frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Marți și miercuri (15 și 16 iunie), în est și sud-est vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25…50 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala și în celelalte zone, dar pe areale mai mici. Notă:manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala până la sfârșitul săptămânii”
(Sursa: meteoromânia.ro)

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Efectul postului intermitent asupra metabolismului. Rezultatele testelor pe voluntari
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
Capital.ro
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște: ”Se vor încadra în graficul pe care l-am agreat”
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
REGELE CHARLES, GRAV BOLNAV! Casa Regală se pregătește de MOARTE
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro