Meteo ANM. Fenomene extreme în următoarele ore. Temperaturile scad drastic

Meteo ANM. Fenomene extreme în următoarele ore. Temperaturile scad drastic
Avertizare ANM. Urmează furtuni și descărcări electrice în România

Vești proaste pentru români! Chiar dacă vremea a fost extrem de frumoasă în ultimele zile, se pare că acest lucru se va schimba radical. Temperaturile vor scădea drastic și meteorologii au anunțat numeroase fenomene extreme, spre surprinderea tuturor ce și-au făcut planuri.

Temperaturile scad drastic în următoarele ore. Specialiștii au transmis un mesaj de urgență

Chiar dacă toată lumea spera ca vremea să se mențină frumoasă, se pare că nu este cazul! Mulți români își doreau să se bucure de câteva zile senine de vară, dar o să fie nevoiți să rămână în casă până când temperaturile vor crește și cerul o să fie senin. Natura se va dezlănțui în următoarea perioadă, așa că este important să nu fie făcute planuri pentru că acestea nu vor putea să fie duse la capăt.

ANM, Administrația Națională de Meteorologie, a emis un cod galben ce îi va pune pe majoritatea românilor în impas. Joi între orele 12:00 – 23:00 se anunță trei zile pline de ploi torențiale, vijelie și grindină în 31 de județe. Cei ce sperau la câteva zile de relaxare și vreme frumoasă ar trebui să se răzgândească pentru a nu se trezi cu probleme.

În Oltenia, nordul Moldovei, Maramureș, Muntenia, Transilvania, dar și la munte, o să existe instabilitate atmosferică accentuată. Vremea se va manifesta prin descărcări electrice, vijelii, grindină și averse torențiale în ziua de joi, 10 iunie. Cantitățile vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp în intervale scurte de timp, așa că persoanele din mai multe județe vor avea de suferit.

Ce județe sunt vizate. ANM a emis cod galben

Cei ce trebuie să își facă griji sunt din județele Maramureș, Suceava, Neamț, Satu Mare, Bistrița-Năsăud, Brașov, Harghita, Mureș, Covasna, Prahova, Dolj, Vâlcea, Dâmbovița, Argeș, Hunedoara, Mehedinți, Caraș Severin, Gorj, Timiș, Sibiu, Arad, Alba, Cluj, Bihor, Olt, Teleorman, Botoșani, Giurgiu, Bacău, Vrancea și Buzău.

Până duminică, aceste fenomene extreme se vor remarca mai ales în cursul după-amiezelor. Ploile vor avea caracter torențial și temperaturile maxime se vor afla între 25 și 27 de grade, în timp ce minimele vor sta între 13 și 16 grade. De asemenea, în noaptea de sâmbătă spre duminică ploile se vor extinde dinspre nord-vest și vor cuprinde toate regiunile.

Cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte de timp 15…20 l/mp și 25…50 l/mp pe arii restrânse. Din păcate, românii trebuie să aștepte ca următoarea perioadă plină de ploi torențiale și descărcări electrice. Toată lumea se va putea bucura de temperaturi ridicate în sezonul călduros în curând.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI