Măsuri unice pe Aeroportul Otopeni. Ce se întâmplă la sosirea a 25 de români din China

Măsuri unice pe Aeroportul Otopeni. Ce se întâmplă la sosirea a 25 de români din China
Măsuri unice pe Aeroportul Otopeni. Ce se întâmplat la sosirea a 25 de români din China

Virusul, care a îmbolnăvit mai mult de 59 de persoane, nu pare să se transmită cu ușurință la oameni. Este vorba despre un coronavirus, descoperit de specialiștii chinezi, zilele acestea.

Măsuri unice pe Aeroportul Otopeni

Imediat după declanșarea crizei, Ministrul Sănătății, Victor Costache,  anunța măsurile pe care autoritățile din România le implementează pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Pe aeroporturile internaționale s-a creat o linie de acces pentru pasagerii care vin din China, dar și pentru cetățenii chinezi.

„De acum câteva zile s-a creat pe aeroporturile internaţionale o linie specială de acces pentru pasagerii care vin din China, precum şi pentru pasagerii chinezi. De asemenea, avem o bază de date şi ştim localizarea lor pe teritoriul României. Toţi călătorii care vin din China primesc nişte chestionare speciale şi sunt instruiţi să sune la 112, unde apelurile lor sunt preluate pentru a identifica acest pacient zero”, a declarat Victor Costache.

Conform oficialităților, astăzi, 25 de români o să vină din China, dintru-un oraș care se află în carantină de coronavirus. Tinerii sunt așteptați la aeroport de un echipaj special și au fost luate măsuri unice la Otopeni.

Ce se întâmplat la sosirea a 25 de români din China

Cei 25 de oameni se întorc din Beijing, oraș aflat în carantină, sunt membrii ai Ansamblului Folcloric din Mioveni. Majoritatea au vârste cuprinse între 18 şi 23 de ani. Autoritățile s-au mobilizat și s-au pregătit pentru a îi primi. În aeroport se va amenaja un culoar special pentru cei 25 de oameni. Mai multe echipaje de urgență sunt pregătite să intervină dacă e cazul.

Tinerii, care trebuie să sosească astăzi pe Otopeni din China, au fost atenți monitorizați și au purtat în permaneță măști de protecție.  Alţi 15 studenţi români sunt aşteptaţi să revină în ţara din China, miercuri şi joi, tot pe Aeroportul Otopeni.

„Ne-au luat temperatura des, au gestionat foarte bine treaba.”, a spus Valentin, unul dintre dansatori.

Măsuri unice pe Aeroportul Otopeni. Ce se întâmplat la sosirea a 25 de români din China
Măsuri unice pe Aeroportul Otopeni. Ce se întâmplat la sosirea a 25 de români din China (FOTO: INQUAM)

Imediat după declanșarea crizei Ministrul Sănătății a vizitat Institutul Matei Balș, unde vor fi tratați pacienții infectați cu coronavirus, în cazul în care în România vor fi semnalate astfel de cazuri.

„Ideea este să nu aducem toate cazurile în Bucureşti. Este vorba ca primele zece cazuri să fie tratate în Bucureşti. Dacă vom avea vreodată aceste zece cazuri putem să creăm expertiza şi la nivel naţional. Până săptămâna viitoare, vrem ca unitățile sanitare despre care am menționat să primeească reactivi pentru a identifica coronavirus”, a mai spus ministrul Sănătății.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI