Primul român suspect de coronavirus. Cine este tânărul și în ce stare se află în acest moment

Primul român suspect de coronavirus. Cine este tânărul și în ce stare se află în acest moment
Primul român suspect de coronavirus, la Bacău

Un posibil caz de infectare cu noul coronavirus a apărut în România. Este vorba despre un tânăr care s-a întors recent din China și care s-a prezentat cu simptome specifice coronavirusului la secţia de Urgenţe a Spitalului din Bacău. Acesta a fost introdus în camera de izolare și este supus unor investigații medicale amănunțite.

Primul român suspect de coronavirus

Tânărul s-a întors recent din China și a acuzat febră inclusiv în avion, însă ulterior nu a mai prezentat aceste simptome. El s-a prezentat cu dureri musculare la Unitatea de Primiri Urgențe și a fost plasat în camera de izolare.

„Din ce date avem la acest moment, este vorba despre un tânăr de 24 de ani, care studiază în China și care a venit în Bacău în urmă cu opt zile. A acuzat febră inclusiv în avion, dar ulterior nu a mai avut stare febrilă. În schimb a tușit, iar acum s-a prezentat la UPU cu dureri musculare, care pot fi și un efect secundar al acestei tuse. A fost introdus în camera de izolare, i se efectuează toate investigațiile necesare, s-a luat legătura și cu Institutul Matei Balș, așteptăm rezultatele”, a declarat pentru deșteptarea.ro Alin Năstasă, directorul Direcției de Sănătate Publică Bacău.

Care sunt simptomele coronavirusului. Trebuie să mergi de urgență la medic dacă pățești asta

După comandamentul de la Ministerul Sănătății, managerul Institutului Matei Balş, Adrian Streinu-Cercel, a declarat că există posibilitatea ca persoane care au contactat coronavirusul să intre pe teritoriul României și să nu prezinte încă simptomele.

„Urmărim orice persoană care intră în țară și care a avut legături cu China în zonele afectate, în ultimele 14 zile. Ne așteptăm să între persoane (în țară, n.r) care aparent sunt sănătoase”, a precizat Adrian Streinu-Cercel.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI