Un pasager suspect a fi infectat cu coronavirus a ajuns în România. Reacția lui Raed Arafat

Un bărbat suspect că ar fi infectat cu coronavirus, preluat de pe Aeroportul Otopeni

Virusul ucigaș din China este posibil să fi intrat și în România. Un pasager care pare a fi infectat cu coronavirus, maladia care a făcut zeci de victime în ultimele zile, a fost identificat pe Aeroportul din București. Autoritățile au dispus imediat măsuri de urgență pentru identificarea exactă a diagnosticului și izolarea bărbatului.

UPDATE: Raed Arafat susține că pacientul care a ajuns în România și care a fost suspectat că ar fi infectat cu virusul ucigaș din China nu ar avea de fapt acest virus. „Pasagerul a fost in China acum trei luni, aceasta este informatia pe care o am. Deci nu este cu coronavirus. Confirmati informatia cu cei de la ministerul Sanatatii”, a declarat Raed Arafat, secratar de stat pentru Departamentul de Situații de Urgență.

Bărbat suspect de coronavirus, în România

Bărbatul a ajuns astăzi în România, cu o cursă Ryanair, din Tel Aviv. Potrivit unor surse ale Adevărul.ro, acesta ar fi israelian și ar fi călătorit cu o cursă cu indicativul FR2839. Acesta a spus că nu s-ar simți prea bine, iar pilotul a luat legătura cu turnul de control de pe Aeroportul Otopeni.

Bărbatul a fost preluat cu o ambulanță care se ocupă foarte atent de cazul, care a și intrat în atenția Institutului de Sănătate Publică. Sursele mai spun că bărbatul a călătorit în China, cu ceva timp în urmă și prezenta simptome specifice virusului ucigaș. El a fost dus de urgență la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș.

Ce se întâmplă cu pasagerii care au călătorit în aceeași aeronavă

Toate celelalte 178 de persoane care au mers în aceeași aeronavă cu bărbatul suspect de coronavirus vor fi monitorizate de instituțiile sanitare. Aceștia au fost debarcați în regim normal, nefiind nevoie de izolarea lor, pentru moment.

 „Toate măsurile au fost luate în conformitate cu protocolul şi procedurile medicale în vigoare. Ca urmare a verificărilor efectuate de personalul specializat al autorităţii în domeniu, ceilalţi 178 de pasageri au fost debarcaţi pe flux normal“, au transmis reprezentanţii aeroportului, potrivit News.ro.

Virusul ucigaș, descoperit în orașul chinezesc Wuhan

Primul caz provocat de coronavirus a fost identificat în China, în decembrie 2019. Până în acest moment, au fost identificați 41 de morți, care ar fi fost infestați în prealabil. Autoritățile din China construiesc special un spital pentru a trata acest tip de virus nou, iar oamenii de știință depun eforturi uriașe pentru a găsi antidotul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI