Ministrul Sănătății anunță măsuri pentru a preveni răspândirea coronavirusului: Linie specială pe aeroporturi pentru pasagerii care vin din China

Autor: Andrei Simion - 16:47, 27 ian. 2020
Linie specială pe aeroporturi pentru pasagerii care vin din China

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a anunțat măsurile pe care autoritățile din România le implementează pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Pe aeroporturile internaționale s-a creat o linie de acces pentru pasagerii care vin din China, dar și pentru cetățenii chinezi.

Linie specială pe aeroporturi pentru pasagerii care vin din China

„De acum câteva zile s-a creat pe aeroporturile internaţionale o linie specială de acces pentru pasagerii care vin din China, precum şi pentru pasagerii chinezi. De asemenea, avem o bază de date şi ştim localizarea lor pe teritoriul României. Toţi călătorii care vin din China primesc nişte chestionare speciale şi sunt instruiţi să sune la 112, unde apelurile lor sunt preluate pentru a identifica acest pacient zero„, a declarat Victor Costache.

Primul român suspect de coronavirus, la Bacău

Ministrul Sănătății a vizitat Institutul Matei Balș, unde vor fi tratați pacienții infectați cu coronavirus, în cazul în care în România vor fi semnalate astfel de cazuri.

„Ideea este să nu aducem toate cazurile în Bucureşti. Este vorba ca primele zece cazuri să fie tratate în Bucureşti, dacă vom avea vreodată aceste zece cazuri, şi să creăm expertiza şi la nivel naţional. Până săptămâna viitoare, vrem ca unitățile sanitare despre care am menționat să primeească reactivi pentru a identifica coronavirus”, a mai spus ministrul Sănătății.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI