17 oct. 2019 | 15:56

Ludovic Orban s-a înțeles cu Victor Ponta pentru susținerea Guvernului. Ce condiție i-a pus liderul Pro România

Politică
Ludovic Orban s-a înțeles cu Victor Ponta pentru susținerea Guvernului. Ce condiție i-a pus liderul Pro România
Ludovic Orban s-a înțeles cu Victor Ponta pentru susținerea Guvernului. Ce condiție i-a pus liderul Pro România

Premierul desemnat Ludovic Orban s-a înțeles cu Victor Ponta pentru susținerea Guvernului. Ce condiții i-a pus liderul PRO România?

Ludovic Orban(PNL) s-a înțeles cu Victor Ponta(Pro România)

Liderii PNL au avut o serie de întâlniri pentru a pune la cale cea mai bună strategie pentru a mări șansele guvernului lui Ludovic Orban să treacă în Parlament. Surse din cadrul formațiunii politice, citate de stiripesurse.ro, au menționat că, în weekend, Orban va avea mai multe întruniri cu liderii partidelor politice, dar șicu diverși lideri politici care conduc grupuri informale în Parlament.

Ludovic Orban s-a înțeles cu Victor Ponta pentru susținerea Guvernului. Ce condiție i-a pus liderul Pro România

Premierul desemnat Orban intenționează să depună lista miniștrilor și programul de guvernare, la Parlament, săptămâna următoare, miercuri ori cel târziu joi. Revenind la negocieri, Orban a afirmat că în urma discuțiilor purtate cu Pro România are impresia că s-a înțeles cu liderii acestui partid pentru susținerea Guvernului.

Frate, frate, dar brânza-i pe bani?

„Mi s-a părut că ne-am înţeles că România are nevoie de un Guvern care să asigure stabilitate, care să asigure un buget pe 2020. A fost o discuţie pozitivă. Am depăşit puncte de diferenţă. Am încredere că până la final ne vom înţelege şi vom obţine susţinerea în Parlament”, a spus Orban.

Frate, frate, dar brânza a fost pe bani? După ce a susținut că, din punctul lui de vedere, a ajuns la un consens cu liderii Pro România, Ludovic Orban a declarat și că Victor Ponta nu a cerut niciun minister. „Nu, nu au cerut portofolii. Însă noi nu refuzăm posibilitate ca orice formaţiune să participe cu idei sau expertiză”, a spus președintele PNL.

”E de ajuns ca să nu aruncăm țara în haos”

De asemenea, unul dintre punctele bifate a fost reprezentat de un acord în urma căruia să se reducă banii dați de stat partidelor politice. Cât despre alegerile anticipate, premierul desemnat a punctat faptul că acestea nu sunt excluse, dar e greu să se ajungă la ele.

„Suntem deschişi pentru o discuţie privitoare la organziarea de alegeri anticipate. I-am spus că e necesar acord politic. Adică ca formaţiunile care doresc să aibă jumătate plus unu din Parlament, ca să nu aruncăm ţara în haos”, a mai spus liderul PNL.

Cât unul dintre punctele bifate a fost reprezentat de un acord în urma căruia să se reduca banii dați de stat partidelor politice

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare
Digi24
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat de gol fără să vrea
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Care sunt, de fapt, granițele Moldovei? Discuția are o „istorie” de peste cinci veacuri
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Credincioșii au primit INTERZIS. Anunț pentru români în noaptea de Înviere
Capital.ro
Horoscop 6-12 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Gemenii au numai reuşite, Scorpionii au parte de un nou început
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Datini și obiceiuri în prima zi de Paște. Ce trebuie să faci să atragi noroc și bani
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro