17 feb. 2023 | 11:26

Ingredientul pe care e bine să îl pui în omletă pentru a fi pufoasă. Trucul folosit de multe gospodine

Sfaturi Culinare
Ingredientul pe care e bine să îl pui în omletă pentru a fi pufoasă. Trucul folosit de multe gospodine
Sfaturi simple pentru a face omleta mai gustoasă și mai pufoasă

Am mai scris și vom mai scrie despre omletă, nu de alta dar multora dintre noi, cei din redacție, ne place. Așa că, după multe testări, am reușit să descoperim care este ingredientul pe care să îl pui în omletă pentru a fi pufoasă. Trucul, folosit deja de multe gospodine, te va ajuta și pe tine să devi masterchef în omletă.

Sfaturi simple pentru a face omleta mai gustoasă și mai pufoasă

Atunci când vrei un mic dejun sățios în doar câteva minute, ouăle îți vin la îndemână. Se pot lua fierte sau pe jumătate prăjite. Dar când vine vorba de prepararea unei omlete, nu mulți pot atinge acel reper al unei omlete perfecte. În mod ideal, acest produs este considerat impecabil doar atunci când este pufos.

Dacă ai preparat omlete gustoase, dar te lupți să le adaugi pufozitatea necesară, nu te îngrijora. Suntem aici cu aceste sfaturi pentru a obține un zece la capitolul omletă, dar și cu ingredientul pe care e bine să îl pui în omletă pentru a fi pufoasă.

Iată 5 sfaturi simple pentru a face omleta mai gustoasă și mai pufoasă:

  1. Adaugă cantități mici de lapte sau smântână în timp ce pregătești aluatul. Acest lucru va ajuta omleta să se puie în modul dorit.
  2. Folosește unt. Asigură-țe că pui unt topit în tigaie înainte de a adăuga ouăle. Ouăle trebuie adăugate în tigaie doar după ce bulele de la untul încălzit se sting.
  3. Un alt sfat important este să bați separat albușul și gălbenușul de ou până se îngroașă. Ulterior, poți încorpora gălbenușurile în albușuri cu un strop de sare și piper.
  4. Adăugarea de apă carbogazoasă simplă sau apă minerală în ouăle bătute este un alt truc pentru a obține o omletă pufoasă.
  5. Încearcă să nu adaugi prea multe garnituri grele. Folosirea unor ingrediente precum brânza, roșiile, ciupercile sau ceapa o poate ajuta să rămână ușoară și pufoasă.

 

Nu doar la micul dejun, ci acum poți mânca omletă chiar și ca o gustare încărcată de seară. Încearcă și rețeta de omletă cu brânză care este cremoasă și gustoasă. Un strop de diverse condimente și bunătățile spanacului îi pot da o notă nutritivă.

Omleta masala pav în stil Mumbai este o altă rețetă delicioasă, pe care punem pariu că-ți va plăcea să o prepari acasă.

Vezi și: Ingredientul banal care face ca omleta să nu se mai lipească de tigaie. Aşa iese ca în reviste, trebuie să încerci

Care este ingredientul pe care e bine să îl pui în omletă pentru a fi pufoasă

Și a sosit momentul de care vorbeam la început, și anume îngredientul pe care e bine să îl pui în omletă pentru a fi pufoasă. Cei mai mulți dintre noi gătesc o omletă mult prea repede. Amestecă bine ouăle, dar nu adăuga lapte, sare sau orice altceva te gândești în acest moment.

Nu există un raport fantezist între albuș și gălbenuș, folosește oul întreg (Nu ăsta este trucul). Amestecă-le bine cu o furculiță. Dacă există o inconsistență continuă să amesteci până când nu mai există. Într-o tigaie încălzită uniform, aruncați untul. Dacă auziți vreun scâncet, tigaia este prea fierbinte, așa că coboar-o sub temperatură.

Dacă ai rumenit untul, cel puțin în acest caz, l-ai ars. Odată ce untul este topit adaugă ouăle. Serios, dacă auzi zgomot, tigaia este prea fierbinte! La început vrei să amesteci puțin ouăle când ajung în tigaie. În acest moment se va simți ca și cum ai face cremă. Acest lucru oferă o pufozitate minunată. Acum lasă să înceapă să se gătească și să se solidifice. Lasă-i timp!

Din nou, serios, dacă se rumenește oul este prea cald, așa că adaugă puțină sare în acest moment. Odată ce oul este bine făcut, în mod tradițional se rulează omleta, se servește cu câteva ierburi proaspete deasupra. Dacă pur și simplu trebuie să ai o umplutură, adaugă umplutură precoaptă înainte de a o rula.

Dar, nu ți-am spus clar care este ingredientul, acesta este bicarbonatul de sodiu, sau, în cel mai bun caz, praful de copt care se descompune atunci când este încălzit, eliberând dioxid de carbon gazos. Acum știi care este ingredientul pe care e bine să îl pui în omletă pentru a fi pufoasăPe scurt, nu te poți grăbi cu o omletă bună!

Parteneri
Divorț neașteptat în lumea mondenă. O cunoscută artistă de muzică populară s-a despărțit în secret
Redactia.ro
Banca din România care oferă cele mai bune dobânzi la depozite în lei, în ianuarie 2025. Unde poți să câștigi cei mai mulți bani
Click.ro
Călin Georgescu a atacat la CEDO decizia de anulare a alegerilor prezidențiale
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Revelion de coșmar pentru Brigitte și Florin Pastramă, în Poiana Brașov! Incredibil ce li s-a întâmplat în restaurantul unde s-a ținut petrecerea. 'Am plătit 600 de euro!'
Unica.ro
Jocul Calamarului, scandal uriaș. Un actor a postat o parodie pentru adulți
EVZ.ro
Dana Roba și iubitul s-au despărțit din nou? Mesajul cu subînțeles postat de make-up artist: „Aproape că nu mai însemni nimic pentru nimeni”
Spynews
România a pierdut o legendă. Toată țara îl plânge pe marele actor și regizor. A fost stea pe scenă și în filme
Capital.ro
WOW, ce palat! Cum arată vila din Pipera a familiei Borcea. Imagini de Crăciun cu gemenele și frățiorul Milan. Prințesele lui Borcea sunt ca două păpuși
Avantaje
LOVITURĂ dură pentru ROMÂNI! GUVRNUL RENUNȚĂ la PLAFONARA ENERGIEI
Mediaflux
Dana Roba și iubitul s-au despărțit din nou? Mesajul cu subînțeles postat de make-up artist: „Aproape că nu mai însemni nimic pentru nimeni”
Spynews.ro
Ce mesaj neașteptat a transmis Michele Răduță, după finala Chefi la cuțite sezonul 14. Orlando Zaharia a reacționat imediat
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro