Piureul de cartofi este, de departe, cea mai simplă garnitură de pregătit folosind cartofi, atunci când vrei să mănânci ceva bun, gustos, care se prepară rapid. Rețetelel diferă de la o gospodină la alta, în funcție de preferințe. Ce ingrediente poți pune în piure, pentru a înlocui laptele și untul.
Indiferent că ai mai mult sau mai puțin timp la dispoziție pentru a găti sau vrei să ieși în oraș, la prânz, românii consumă foarte des preparate pe bază de cartofi, în special pentru a pregăti cele mai bune garnituri.
Pe lângă cartofii prăjiți și cei preparați la cuptor, gospodinele reușesc să facă un piure de cartofi în doar câteva minute, în special atunci când sunt pe grabă.
În funcție de preferințele culinare ale fiecăreia, piureul poate fi pregătit cu numeroase ingrediente, cele mai des întâlnite fiind untul și laptele.
Cu toate acestea, internauții au găsit câteva trucuri geniale pentru a prepara cel mai delicios piure din cartofi, chiar la tine în bucătărie.
De exemplu, poți înlocui untul cu margarină vegetală. De asemenea, dacă nu ai lapte la îndemână, gospodinele aleg să pună smântână lichidă în piure. În acest fel, preparatul va dobândi o consistență mai cremoasă și va fi cu atât mai gustos.
Citește și Ingredientul secret pe care trebuie să-l pui în piure. Trucul prin care va ieși mai gustos
Pentru început, va trebui să fierbi cartofii întregi, în coajă. Apoi, îi vei curăța, zdrobi și amesteca cu celelalte ingrediente. Peste cartofii fierți se adaugă, de obicei, unt și/sau lapte, însă dacă ții post sau adopți un regim alimentar lacto-vegetarian, poți adăuga ingredientele menționate anterior.
Un alt truc genial este să păstrezi o cană din apa în careau fiert cartofii pentru piure. Barabulele se zdrobesc, peste care vei adăuga smântâna vegetală sau margarina. Omogenizezi foarte bine preparatul.
Apoi, tot ce trebuie să faci este să completezi piureul cu apa în care au fiert cartofii, până ce vei obține consistența dorită. La final, poți pune sare, piper sau boia după gust. Ideal ar fi să nu utilizezi blenderul sau mixerul, ci o ustensilă specială pentru piure.