09 ian. 2023 | 21:03

Ingredientul banal care se pune în omletă. Doar aşa iese pufoasă, toţi bucătarii fac asta. Nu e vorba despre lapte!

Știri generale
Ingredientul banal care se pune în omletă. Doar aşa iese pufoasă, toţi bucătarii fac asta. Nu e vorba despre lapte!
Toată lumea poate face o omletă pufoasă!

După cum bine știe toată lumea, omleta este una dintre cele mai ușoare și mai ieftine mese. Funcționează de minune pentru micul dejun, prânz sau cină. Există zeci de variații în întreaga lume și este verișoara apropiată a Frittata. Dar, cu toate că este atât de simplă, multe gospodine uită de ingredientul banal care se pune în omletă, expertele în bucătărie spunând că doar aşa iese pufoasă, de fapt toţi bucătarii fac asta. Și încă ceva, nu e vorba despre lapte!

Toată lumea poate face o omletă pufoasă!

Multe restaurante vor judeca un nou bucătar după modul în care acesta gătește omleta. În aceeași măsură, fiecare dintre noi putem evalua măiestria unei gospodine în a face o omletă la fel de pufoasă, și există un motiv foarte bun pentru asta.

Dacă îți pasă suficient de mult să înveți cum să gătești acest fel de mâncare și o gătești bine, vei face o treabă bună la orice altceva. Dar, este important să ții cont de ingredientul banal care se pune într-o omletă, doar aşa iese pufoasă!

Trucul pentru o omletă excelentă este foarte simplu, separați ouăle, bateți albușurile, apoi adăugați o lingură de apă și bateți pentru a o încorpora. Bateți gălbenușurile de ou pentru a le da o consistență uniformă și apoi încorporați gălbenușurile în albușuri, având grijă să nu dezumflați albușurile pe care le-ați bătut. Și acum vine partea interesantă:

Vezi și: Ingredientul secret pentru o omletă cremoasă şi gustoasă. Sigur nu ştiai trucul acesta, e genial!

Care este ingredientul banal care se pune în omletă

În afară de faptul că va trebui să folosești o tigaie întinsă ca să-ți iasă omleta perfectă, și să fie încinsă bine, trebuie să folosești ingredientul banal care se pune înainte de a face o omletă. Dacă te-am făcut curios, de-abia de-acum în colo vine ceea ce ne interesează.

Deși spuneam că trebuie să adaugi apă înainte de a bate albușurile, ingredientul banal care se pune în omletă este de fapt o linguriță de smântână grasă. O să te întrebi, inevitabil de ce, având în vedere practica de a adăuga lapte. Răspunsul este foarte simplu, în timp ce laptele, aparent, poate da consistența pe care o dorești, realitatea a demonstrat că nu este așa, iar ingredientul banal, smântâna grasă, poate da acea consistență pe care orice bucătar o va avea atunci când prepară o omletă pufoasă.

Acum că ai aflat care este ingredientul banal care se pune într-o omletă, tot ce mai ai de făcut este să adaugi ierburile aromatice, dacă le dorești, un vârf de cuțit de sare și piper și pune-o într-o tigaie în care ai topit puțin unt până când devine spumă.

Netezește partea de sus a amestecului și gătește la foc mediu timp de aproximativ 30 de secunde, apoi pune-l în cuptorul de 200 de grade, până când omleta este închegată și începe să devină aurie. Și gata, ai o omletă pufoasă și gata de mâncat.

Poftă bună!

Vezi și: Ingredientul secret pentru cea mai pufoasă omletă. Trucul genial al lui Gordon Ramsay