Omleta este un fel de mâncare simplu, pe care gospodinele îl prepară în mod special pentru micul dejun. Este o modalitate excelentă de a-ți începe ziua – atât timp cât ouăle sunt gătite în mod corespunzător. Când spunem acest lucru ne referim la faptul că unele rețete mai sofisticate de omletă presupun utilizarea unor ingrediente ce pică rău la stomac, mai ales în primele ore ale zilei. Află în rândurile de mai jos care sunt ingredientele interzise în omletă.
Omleta reprezintă o alternativă perfectă de gătire a ouălor pentru micul dejun. Nu există o rețetă fixă de preparare a acestui fel de mâncare. Poate fi gătit foarte simplu, dar poate fi pregătit și într-un stil mai sofisticat. În cel din urmă caz vorbim despre tot felul de ingrediente dulcișoare sau acre care se adaugă în compoziție, în funcție de preferințele gospodinei.
Să începem cu începutul. Prima greșeală pe care o fac multe gospodine este să prepare omletă cu ingrediente luate direct din frigider. Nu este recomandat să prepari ouă cu ingrediente depozitate la temperaturi reci întrucât acestea nu se vor „lega” la fel de bine în compoziție. Cel mai bine este să lași ingredientele să ajungă la temperatura camerei înainte de a le folosi la prepararea omletei.
Apoi, trebuie să fim foarte atente la produsele pe care le folosim în compoziția omletei sau, ulterior, după prepararea ei. Unele bucătărese au obiceiul de a înveli diverse ingrediente în interiorul omletei, precum în cazul unei clătite. Metoda tradițională de preparare a omletei presupune adăugarea tuturor ingredientelor direct în compoziția de ouă.
Nu putem folosi orice tip de ingrediente în compoziția pentru omletă. De exemplu, nu este recomandat să folosim umpluturi pentru sosuri sau condimente lichide. Acestea nu fac altceva decât să înmoaie omleta. Prea multe ingrediente umede înseamnă și o compoziție „tăiată” din cauza conținutului ridicat de apă.
Ingrediente precum pesto sau sosul picant ar trebui să fie folosite cu moderație. Pot fi folosite condimente precum sare și piper fără nicio contrainicație, atât timp cât nu sunt folosite cantități exagerate.
Deși multe românce obișnuiesc să facă acest lucru, produsele lactate ar trebui să nu fie introduse în compoziția preparată pentru omletă. Totul, dintr-un motiv foarte simplu. Brânza, smântâna, laptele sau alte produse din această categorie a lactatelor nu numai că înmoaie compoziția, ci provoacă și probleme pentru organism.
Brânza, smântâna și laptele, combinate cu ouăle, dau naștere unui amestec foarte greu de digerat pentru multe persoane.