Ingredientul banal care face ca omleta să nu se mai lipească de tigaie. Aşa iese ca în reviste, trebuie să încerci

Ingredientul banal care face ca omleta să nu se mai lipească de tigaie. Aşa iese ca în reviste, trebuie să încerci
Ingredientul banal care face ca omleta să nu se mai lipească de tigaie. Trucul pe care trebuie să-l știe orice gospodină.

Să prepari omletă poate suna foarte simplu și ușor. Și chiar este un proces facil, atât timp cât ouăle nu se lipesc de tigaia în care le prepari. Astfel, riscă să se ardă. Vezi care este ingredientul banal care face ca omleta să nu se mai lipească de tigaie.

Detaliile de care trebuie să ții cont pentru a găti cea mai bună omletă

Una dintre cele mai comune probleme semnalate de gospodine când vine vorba despre prepararea omletei este lipirea ouălor de tigaie. De obicei, persoanele care nu au experiență culinară trebuie să eșueze de câteva ori înainte de a înțelege care este secretul gătirii corecte a acestui fel de mâncare.

Dacă vrei ca omleta cremoasă și gustoasă să nu se mai lipească de tigaie, ai la îndemână mai multe soluții la care poți apela. Depinde de tine pe care o aplici. Înainte de a vorbi despre ele, amintim că este important să folosești tipul potrivit de tigaie. Cele mai experimentate bucătărese recomandă utilizarea tigăilor din fontă, acoperite cu smalț.

Este, de asemenea, important să gătești ouăle la temperatura corectă. Ca regulă de bază, dacă tigaia este prea fierbinte, omleta se va lipi cu siguranță de vas. Dacă temperatura este prea scăzută, ouăle se vor lipi din nou, din cauză că sunt menținute în tigaie prea mult timp.

Pentru a afla când trebuie să pui ouăle în tigaie, stropește vasul cu câteva picătri de apă. Dacă picătura de apă alunecă ușor, poți pune omleta la prăjit. În caz contrar, mai așteaptă câteva minute până când tigaia începe să se încălzească. Setează focul de la aragaz la flacără medie, nu mare.

Ingredientul banal care face ca omleta să nu se mai lipească de tigaie

Dacă vrei ca omleta să nu se lipească de tigaie, poți apela la un ingredient banal. Este vorba despre făina de grâu. Când tigaia nu este încă încălzită, pune puțin ulei în ea. Adaugă în ulei un praf de făină de grâu și amestecă ușor. Lasă tigaia la încălzit, după care pune ouăle bătute la prăjit. Procedând astfel, omleta nu se va lipi de tigaie.

Există și un alt truc pe care îl poți folosi ca ouăle să nu ardă. În loc de uleide floarea-soarelui, folosește unt sau ulei de cocos pentru a găti omleta. Cele mai experimentate gospodine susțin că aceste ingrediente ajută ouăle să nu se prindă de tigaie.

Citește și: Ingredientul secret pentru cea mai pufoasă omletă. Trucul genial al lui Gordon Ramsay

Nu în ultimul rând, poți folosi spray special pentru gătit. De obicei, acest produs se folosește des în regiunile din vest. Gospodinele pulverizează tigaia sau vasul de bucătărie cu spray pentru gătit și evită, astfel, lipirea și arderea mâncării.

Urmăriți Playtech.ro și pe