Imagini cu sicriul lui Bogdan Stanoevici, în capela. Detaliul șocant observat în interior

Imagini cu sicriul lui Bogdan Stanoevici, în capela. Detaliul șocant observat în interior
Sirciul cu trupul neinsufletit al lui Bogdan Stanoevici, depus la Cimitirul Bellu

Astăzi, trupul neînsuflețit al lui Bogdan Stanoevici a fost depus la Capela Cimitirului Bellu, acolo unde doar câteva persoane au venit să îi aducă un ultim omagiu.

Imagini cu sicriul lui Bogdan Stanoevici, în capela

Printre marii absenți au fost foști colegi de partid sau de breaslă ai actorului. Bogdan Stanoevici a murit din cauza coronavirusului, potrivit variantei oficiale, în dimineața de marți, 12 ianuarie, cu zece zile înainte de a împlini 63 de ani. Acesta va fi incinerat mâine dimineață.

 ”A vrut să fie incinerat, a fost ultima lui dorință”, a spus un apropiat de-al familiei pentru Impact.ro.

De menționat este că Sfântul Sinod al Bisericii al Bisericii Ortodoxe Române, în ședința de lucru din 5 iulie 2012, a menționat în vigoare hotărârea din data de 15 iunie 1928, care a fost reconfirmată la 20 februarie 1933, potrivit căreia incinerarea este o practică necreștină, astfel că potrivit deciziilor bisericești, incinerarea ar avea conotații negative.

Ce spunea Bogdan Stanoevici despre coronavirus

Trupul neînsuflețit al marelui artist a fost depus la Capela Cimitrului Bellu, iar lângă sicriu se aflau trei coroane din trandafiri roșii și galbeni.

 ”Cred că a fost şi a rămas un singuratic până la sfârşit. Nu l-am cunoscut foarte bine, dar am venit azi, aici ca să ne mai salutăm o dată, aşa cum am făcut şi în toamna trecută în Piaţa Victoriei, când am protestat împreună faţă de abuzurile guvernului”, a spus George, unul dintre cei prezenţi la căpătâiul celui trecut în neființă, pentru Impact.ro.

Amintim că Bogdan Stanoevici a fost candidat independent la ultimele alegeri prezidențiale. Acesta s-a remarcat în ultimele luni prin poziția sa împotriva utilizării măștii de protecție. În vara și în toamna anului 2020, el a fost prezent la diverse manifestări în Piața Victoriei, alături de persoanele care au ales să protesteze la adresa măsurilor guvernamentale pe tema combaterii coronavirusului.

”A fost un om bun”

De altfel, înainte alegerilor parlamentare din decembrie 2020, Bogdan Stanoevici spunea că virusul care provoacă COVID-19 a fost creat în laborator  și că “brevetul este înregistrat şi la Paris şi la New York”.

”Pentru a evita speculaţiile ulterioare şi atacurile inutile, vă spun eu acum – faptul că nu port mască este în primul rând pentru că sunt sănătos. Şi aici îl citez pe ministrul Sănătăţii, care a spus că masca o poartă oamenii bolnavi, oamenii sănătoşi nu o poartă. Am făcut în fiecare lună câte un test, din motive diferite. Toate negative. Pe de altă parte, am purtat-o acolo unde eram obligat să o fac, pentru că eu sunt un respectuos al legii şi mi-a ieşit un herpes. Îmi pare foarte rău că vă dau din casă, dar în momentul în care aş pune mască s-ar produce o infecţie şi chiar nu am timp de infecţii în acest moment”, spunea Stanoevici.

Alexandra Velniciuc este singura colegă de breaslă care a dat detalii despre Bogdan Stanoevici. Cei doi au jucat împreună la Teatrul Elisabeta și la Grădina de Vară.

 ”A fost un om bun, un coleg şi un partener de scenă generos. Îi mulţumesc că ne-a fost aproape. Dumnezeu să-l ia în paza sa!”, a notat Velniciuc pe pagina sa de Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI