01 mart. 2021 | 14:28

Gheorghe Dincă, o nouă cerere către Curtea de Apel Craiova. Ce dorește de data aceasta

Știri generale
Gheorghe Dincă, o nouă cerere către Curtea de Apel Craiova. Ce dorește de data aceasta
gheorghe-dinca-1

Gheorghe Dincă a făcut o cerere specială către Curtea de Apel Craiova. Bărbatul acuzat că le-a violat și ucis pe Luiza Melencu și Alexandra Măceșeanu vrea strămutarea dosarului la o instanță diferită. După depunerea cererii ce s-a judecat astăzi, instanța a rămas în pronunțare.

O nouă cerere către Curtea de Apel Craiova de către Gheorghe Dincă

De această dată, Gheorghe Dincă nu a fost dus în instanță. Procesul a început la ora 09:00, iar bărbatul a fost audiat prin videoconferință. În sala de judecată a fost prezentă avocata familiei Melencu.

„S-a soluționat cererea de strămutare făcută de Dincă, toți am fost de acord să se mute dosarul de la instanța din Olt la o altă instanță egală în grad din raza Curții de Apel Craiova. Am observat că la Olt se tergiversează dosarul și, practic, judecătoarea, repede – repede, soluționăm cauza fără să avem nicio probă, practic îl învață pe Dincă să nu dea declarații, adică îl influențează pe Dincă și recunoaște și Dincă, Dincă recunoaște că se fac presiuni pentru urgentarea cauzei și găsirea unui țap ispășitor. Acolo, adevărul este cu totul altul decât cel stabilit de procurori”, a declarat Carmen Obârșanu, avocata familiei Melencu.

De asemenea, avocata a mai precizat că din informațiile sale, Tribunalul Olt va accepta cererea depusă de către criminal. Gherghe Dincă este acuzat de omor calificat, trafic de minori, trafic de persoane, viol, lipsire de libertate și profanare de cadavre.

„Am înțeles că referatul Tribunalului Olt este în sensul admiterii cererii de strămutare (…) Eu consider că, pentru aflarea adevărului, trebuie strămutată, mai ales că, de pe raza Slatinei, orașului, s-a vorbit de pe telefonul lui Dincă așa cum rezultă din probele de la dosar. Să-ți răspundă judecătorul în plină sală că nu știe că s-a vorbit, că n-a citit întregul dosar este grav de tot”, a mai spus avocata.

Detalii în cazul de la Caracal

Timp de mai multe luni, Gheorghe Dincă a fost audiat de către un psiholog. Acesta a încercat să intre în minte criminalului, însă recunoaște că nu a fost ușor deloc. Psihologul este unul dintre cei mai buni ai poliției. A spus și el că a întâmpinat probleme atunci când a încerc să afle unde a ținut criminalul victimele înainte de a fi ucise.

”A fost o testare și o inter-testare între mine și el. Foarte greu, pentru că aveam de-a face cu un individ rudimentar. Refuză orice însemna proba realității”, a spus Dorin Dumitran.