Chef Sorin Bontea le-a împărtășit românilor o rețetă deosebită de pască fără aluat, perfectă pentru a fi pregătită înainte de sărbătorile pascale. Lista ingredientelor de care ai nevoie și modul de preparare. Cum trebuie să procedezi pentru a pregăti un desert pufos, cu crustă aurie.
„Am aici o pască fără aluat sau puteți să îi spuneți și cheescake românesc. Pentru această rețetă, am nevoie ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei. Nu este o rețetă complicată”, a spus Chef Sorin Bontea într-un clip video postat pe YouTube.
Pentru a obține pască fără aluat în formă perfectă, este obligatoriu să folosești doar ingrediente la temperatura camerei, nu păstrate la temperaturi scăzute, la frigider. În acest fel, umplutura pentru desert va putea fi mixată cu ușurință, fără a fi bătută la mixer în mod exagerat.
Pentru ca desertul să iasă perfect, este absolut necesar să coci pasca fără aluat într-un interval de timp potrivit. Chef Sorin Bontea recomandă românilor să lase în cuptor pasca fără aluat timp de aproximativ o oră sau până când crusta desertului devine aurie și este fermă la atingere.
Nu este dificil să pregătești pască fără aluat pentru masa sărbătorilor pascale. Desertul se poate prepara în doar 10 minute, potrivit lui Chef Sorin Bontea. Iată ingredientele de care ai nevoie!
Citește și: Știai că florile de liliac sunt comestibile? Cum să le folosești pentru a prepara biscuiți
Citește și: Cum încorporezi corect pudra de cacao în deserturi. Tehnica prin care îi activezi aroma
Pasca fără aluat este gata. Chef Sorin Bontea recomandă ca desertul să fie lăsat la răcit cel puțin o oră, înainte de a-l secționa cu un cuțit bine ascuțit. Se taie sub formă de felii și se servește la masă în forma propriu-zisă sau presărată cu zahăr pudră și fructe proaspete. Poftă bună!