Dosarul Caracal. Ce le-a cerut Gheorghe Dincă judecătorilor, de fapt. S-a aflat acum

Dosarul Caracal. Ce le-a cerut Gheorghe Dincă judecătorilor, de fapt. S-a aflat acum
Dosarul Caracal. Ce le-a cerut Gheorghe Dincă judecătorilor, de fapt. S-a aflat acum

Dosarul Caracal a revenit în atenția autoritătilor după ce, miercuri, a început audierea martorilor. Pe de cealaltă parte, Gheorghe Dincă a venit cu noi doleanțe. Ce le-a cerut acesta autorităților?

Ce le-a cerut Gheorghe Dincă judecătorilor?

Gheorghe Dincă a cerut autoritătilor strămutarea dosarului său. Cererea de strămutare depusă de acesta va fi judecată de Curtea de Apel Craiova. Termenul acesteia fiind fixat pe data de 1 martie 2021.

Pe de cealaltă parte și familiile fetelor omorâte au cerut, anterior, strămutarea dosarului, motivând că au suspiciuni că în judeţul Olt ar putea să nu beneficieze de o judecată corectă. De asemenea, au cerut și întoarcerea acestui dosar la procurorii DIICOT, pentru refacerea cercetării penale, solicitări respinse de instanţe, scrie realitateadeolt.net.

Pe data de 15 ianuarie la Tribunalul Olt a înregistrat rechizitoriul trimis de DIICOT prin care s-a dispus trimiterea în judecată a lui Gheorghe Dincă, respectiv Ștefan Risipițeanu. Primul este acuzat pentru infracțiunea de trafic de persoane, trafic de minor și viol si profanare de cadavre, iar cel de al doilea acuzat pentru infracțiunea de viol.

Gheorghe Dincă supranumit monstrul din Caracal” este acuzat de faptul ca ar fi ucis două tinere. Pe Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu. Infracțiunea ar fi avut loc in locuință bărbatului din Caracal. El a fost trimit în judecată de către procurorii DIICOT, pentru trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat şi profanarea de cadavre. Risipiţeanu a fost trimis în judecată pentru viol.

În vara anului 2019, descoperirile făcute de oamenii legii au îngrozit o lume întreagă. Dosarul Caracal a fost unul fără precedent, iar numele presupusului criminal a ajuns pe buzele unei țări întregi. De atunci, familiile fetelor cauta să-și găsească dreptatea pentru tinerele care au fost victime în acest caz plin de cruzime.

Dosarul Caracal, fără precedent

În urmă cu mai bine de un an, România era lovită de un caz zguduitor. Două fete date dispărute, una din aprilie, alta în iulie, erau numite victimele unui mecanic auto. Au fost apeluri eșuate la 112, chiar al uneia dintre victime, proteste și jale. A urmat o anchetă plină de controverse. Dosarul a fost instrumentat de DIICOT ca dosar de trafic de persoane, deși nu a fost dovedită existența vreunei rețele de traficanți.

Dosarul Caracal a ajuns în cameră preliminară în iulie 2020 și a primit undă verde, urmând contestațiile. Verdictul judecătorilor se întrevede, însă riscul repetării unei asemenea tragedii e constant.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI