FC Botoșani – FCSB 2-3, FOTO & VIDEO. Primul succes cu Leo Strizu și Mihai Pintilii pe bancă, echipa lui Gigi Becali a urcat pe locul cinci

FC Botoșani - FCSB 2-3, FOTO & VIDEO. Primul succes cu Leo Strizu și Mihai Pintilii pe bancă, echipa lui Gigi Becali a urcat pe locul cinci

FC Botoșani și FCSB au oferit o partidă spectaculoase cu multe ocazii și goluri senzaționale. Oaspeții, cu Leo Strizu pe post de antrenor principal, „paravan” pentru Mihai Pintilii, au ratat prima ocazie în secunda 10 a partidei, după ce Andrei Cordea a primit un balon în careu, dar a fost blocat de Pap. În prima repriză au fost totuși trei goluri! Mailat a deschis scorul în minutul 14, după ce l-a driblat pe Crețu și a trimis spectaculos balonul în plasă cu un șut puternic.

Oaspeții au întors partida în doar nouă minute. În minutul 21, Octavian Popescu a executat o lovitură de la colț, iar Joonas Tamm a egalat după ce a lovit puternic balonul cu capul din careu. Asta după ce Andrea Compagno ratase o ocazie mare, singur cu portarul Pap. În minutul 30, atacantul italian înscrie după acțiunea superbă a lui Darius Olaru. FCSB a început în forță repriza secundă, iar Octavian Popescu a trimis balonul în bară. Golul a venit tot în poarta lui Târnovanu, Mailat a egalat în minutul 66.

În minutul 73, FCSB a dat din nou lovitura. Malcom Edjouma a înscris după pasă inteligentă a lui Billel Omrani. Cei doi au intrat pe teren în repriza secundă. Până la final au mai fost și alte ocazii. Cea mai mare a fost ratată de Darius Olaru. FCSB s-a impus cu 3-2 și a urcat pe locul cinci în prima ligă la 12 puncte de liderul Farul Constanța.

FC Botoșani – FCSB 2-3 (Mailat 14, 66) // (Tamm 21, Compagno 30, Edjouma 73)

Min 90+4. Final de meci.

Min 88. Intră Haruț în locul lui Octavian Popescu.

Min 81. Ratare uriașă pentru FCSB! Darius Olaru trimite pe lângă poartă din 7 metri și irosește o situaței foarte mare. Mijlocașul ar fi putut „să închidă” partida.

Min 83. Camara intră în locul lui Mihai Roman.

Min 74. Dublă schimbare la FC Botoșani. Ies Sadiku și Petkovski, intră Sylla și Pinson.

Min 73. GOOOOOL FCSB!!!! Oaspeții sunt din nou în avantaj. Billel Omrani îi pasează elegant lui Malcom Edjouma și îl lasă singur cu portarul advers. Francezul a preluat frumos și l-a învins pe Pap. Mijlocașul nu s-a bucurat după ce a marcat. El a jucat la FC Botoșani, de aici a fost cumpărat de Gigi Becali cu 330.000 de euro.

Min 67. Două schimbări la FCSB. Au intrat Miculescu și Omrani, au ieșit Cordea și, surpriză, Andrea Compagno.

Min 66. GOOOOL FCSB!!!! Sebastian Mailat primește în careu, îl driblează pe Pantea și îl învinge pe Târnovanu cu un șut la colțul lung. Portarul oaspeților are partea lui de vină.

Min 57. Două schimbări la FC Botoșani. Au ieșit Ivanov și Târcoveanu, au intrat Mussis și Zabou.

Min 53. Bară FCSB!!! Tavi Popescu șutează din unghi, iar mingea se izbește de stâlpul porții lui Pap.

Min 46. A început repriza a doua. Crețu și Oaidă au fost înlocuiți de Pantea și Edjouma.

Min 45+4. Final de repriză.

Min 45+1. Ocazie FC Botoșani. Târnovanu este foarte inspirat și respinge din fața lui Petkovski, care a șutat din unghi, de lângă Dawa.

Min 40. Ocazie uriașă FCSB!!! Crețu primește pe partea dreaptă și trimite în careu, Oaidă este liber și plasează frumos cu capul, dar portarul Pap respinge miraculos de lângă bară.

Min 31. GOOOOOOL FCSB!!!! Oaspeții reușesc două goluri în doar nouă minute. Olaru pătrunde pe partea stângă, pasează în careu de unde Andrea Compagno a deviat mingea în poartă. Nu este clar dacă a lovit mingea cu coapsa sau cu șoldul. Italianul a ajuns la golul cu numărul 13 din acest campionat.

Min. 29 Ocazie mare FC Botoșani. Mailat îl evită frumos pe Dawa, intră pe partea stângă trimite în careu, Mihai Roman deviază la Petkovski și șutul acestuia este respins de Târnovanu.

Min 26. Octavian Popescu șutează surprinzător de la mai bine de 20 de metri, șutul nu este puternic, dar portarul Pap se precipită și reține în doi timpi.

Min 21. GOOOOOL FCSB. Octavian Popescu execută lovitura de la colțul terenului, Joonas Tamm apare inspirat în careu și trimite senzaționat cu capul sub transversală. Gol frumos marcat de fundașul din Estonia, desemnat cel mai bun fotbalist în țara natală în acest an.

Min 20. Ocazie mare FCSB. Andrea Compagno este lansat în careu de Darius Olaru, italianul ajunge singur cu portarul și Pap respinge în corner.

Min 14. GOOOOOL FC Botoșani!!!! Mailat îl driblează scurt pe Crețu și trimite un șut puternic din careu prin care îl învinge pe Târnovanu. Arbitrul a fost chemat la monitor de colegii de camera VAR care au văzut că faza a pornit după un fault asupra lui Andrea Compagno. George Găman consideră că totul a fost regulamentar și nu întoarce decizia.

Min 6. Darius Olaru execută foarte bine o lovitură liberă, Andrea Compagno rămâne singur în careu, dar trimite balonul cu capul peste poartă. O nouă ocazie mare pentru FCSB.

Min 4. Mihai Roman șutează în forță de la marginea careului, Târnovanu reține.

Min 1. Ocazie uriașă pentru FCSB. Darius Olaru îi pasează excelent lui Andrei Cordea, care intră în careu și șutează, dar portarul Pap a ieșit bine și a închis unghiul și a reușit să respingă. Situație foarte bună pentru oaspeți după doar zece secunde.

Min 1. A început partida. Înainte ca arbitrul să fluiere startul partidei, jucătorii au ascultat imnul României

UPDATE ora 18.00-  Echipele de start:

FC Botoșani: Pap – Patache, Sadiku, Șeroni, Dragu – Ivanov, Dican, Tîrcoveanu – Petkovski, Roman, Mailat. Rezerve: Ureche, Sylla, Zabou, Mateus, David, Camara, Roman, Pinson, Mussis.

FCSB – Târnovanu – Crețu, Dawa, Tamm, Radunovic – Olaru, Șut, Oaidă – Cordea, Compagno, Oct. Popescu. Rezerve: Vlad, Haruț, Coman, Miculescu, Edjouma, Omrani, Nikolov, Pantea, Radaslavescu.

FC Botoșani – FCSB este un meci din etapa cu numărul șase din prima ligă din România care ar fi trebuit să se desfășoare în luna august. Partida a fost amânată pentru că roș-albaștrii aveau un program foarte încărcat din cauza participării în grupele Europa Conference League. Duelul din Moldova este primul pe banca FCSB pentru noul antrenor principal al echipei.

Leo Strizu are licență UEFA PRO și Gigi Becali l-a adus pentru că Mihai Pintilii, adevăratul tehnician al echipei, nu are toate documentele și, implicit, nu poate să apară în acte ca „principal”. Nu are voie să apară nici la conferințele de presă sau la interviuri, așa că Leo Strizu a fost cel care a vorbit cu jurnaliștii înaintea partidei de la Botoșani.

Trecutul său este unul agitat. A fost condamnat într-un dosar, iar unul dintre foștii săi jucători a spus despre el că este foarte violent. Andrei Pavelescu, fost fundaș la FCSB II, susține că a fost bătut de Leo Strizu, iar noul antrenor a răspuns acestor acuzații.

„Recunosc, întotdeauna m-am dat la jucătorii care o duceau greu. Dacă nu juca Pavelescu, de ce să mă cert cu el? Mă dădeam la ei, aveau 17-18 ani, mă interesa să îi promovez.

A, că sunt eu puţin mai agresiv, aşa sunt, așa am fost şi ca jucător. Treningul e nou. Şi caracterul l-am schimbat. Nu ştiu dacă am fost jucător modest sau bun, dar pe unde am fost mi-am făcut datoria”, a spus Leo Strizu, în cadrul unei conferințe de presă.

FC Botoșani – FCSB, echipe probabile:

FC BOTOȘANI: 1. Pap – 19. Patache, 44. Sadiku, 21. Boli, 77. Dragu – 6. Dican – 7. Petkovski, 4. Ivanov, 99. Zabou, 9. Mateus – 20. M. Roman II
REZERVE: 82. Ureche, 2. Sno, 10. Tîrcoveanu, 11. M. Roman I, 17. S. Camara, 18. Perianu, 22. Mussis, 32. Șeroni, 93. Pinson
ANTRENOR: Mihai Ciobanu

FCSB: 32. Târnovanu – 28. Pantea, 5. Dawa, 16. Tamm, 33. Radunovic – 27. Olaru, 8. Șut, 26. Oaidă – 98. Cordea, 11. Miculescu, 10. Oct. Popescu.
REZERVE: 99. A. Vlad, 6. Haruț, 7. Fl. Coman, 9. I. Stoica, 18. Edjouma, 19. Omrani, 24. Nikolov, 29. Bouhenna, 80. Radaslavescu
ANTRENOR: Mihai Pintilii

Stadion: Municipal (Botoşani)
Arbitru: Găman George Cătălin (Craiova) / A1: Mitruţi Daniel (Craiova), A2: Marchidanu Marius Cristian (Brăila) / Arbitru VAR: Cojocaru Adrian Viorel (Galaţi), Arbitru AVAR: Vornicu Adrian (Iaşi)

Partiida FC Botoșani – FCSB începe la ora 19.00 și va fi transmisă în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1, dar și pe site-ul www.playtech.ro.

Sursa Foto & VIDEO: Facebook FCSB

Urmăriți Playtech.ro și pe