16 mai 2023 | 21:03

De ce refuză Horia Moculescu să urce pe scenă, la Festivalul Mamaia 2023. Celebrul concurs de muzică revine EXCLUSIV

Emisiuni TV
De ce refuză Horia Moculescu să urce pe scenă, la Festivalul Mamaia 2023. Celebrul concurs de muzică revine EXCLUSIV
„Nimeni nu mai are acest palmares, ca mine.”, Horia Moculescu

„Festivalul de muzică ușoară Mamaia” revine, după 11 ani, urmând a se desfășura, în perioada 25-27 august 2023, cel mai probabil în Piațeta Perla din Mamaia. Horia Moculescu care, de-a lungul anilor, a fost, atât concurent, cât și compozitor și jurat, ne-a vorbit, în exclusivitate pentru Playtech Știri, despre evenimentul cu tradiție. Artistul ne-a dezvăluit și de ce a declinat invitația de a mai urca pe scenă.

De ce refuză Horia Moculescu să urce pe scenă, la Festivalul Mamaia 2023

Festivalul de muzică ușoară Mamaia revine! Însă, în comparație cu alți ani, vor fi doar trei seri de gală, fără secțiunea de concurs. Horia Moculescu, care vinerea trecută a fost programat la o clinică, pentru un consult medical, ne-a confirmat că starea sa de sănătate nu e tocmai bună, în această perioadă.

Prin urmare, a declinat oferta de a mai face parte din echipa festivalului, ca odinioară. Contactat de reporterii Playtech Știri, marele nostru compozitor ne-a vorbit despre tradiționalul eveniment, cu plusurile și minusurile acestei ediții:

„La Festivalul Mamaia, am fost, pe rând, așa: director de festival, am trei trofee și am fost de 8 ori președinte de juriu. Nimeni nu mai are acest palmares, ca mine. Am fost concurent, interpret, compozitor, jurat.

Anul acesta nu mai pot fi prezent la Mamaia. Sunt destul de slăbit acum, nu mă simt prea bine, iar ei știu asta, că m-au căutat și le-am spus. Din păcate, Teatrul de vară din Mamaia, unde se ținea odinioară festivalul, nu se reface, așa că nu are niciun haz.

Acum nu mai e Festivalul de la Mamaia, e Festivalul de la Perla. Vor fi recitaluri ale unor mari artiști, va fi prezentat publicului un remember al festivalului, cu cele mai frumoase piese premiate. E bine că s-a reluat. Când se ținea, aveam și noi la Eurovision soliști mai buni. Italienii au San Remo, ei își trimit câștigătorul direct la Eurovision”.

Vezi și: Festivalul național de muzică ușoară Mamaia revine după 9 ani de pauză. Când va avea loc o nouă ediție

Horia Moculescu are probleme de sănătate din cauza fumatului excesiv: „Trebuie să-mi completez oxigenul dintr-un aparat”

Horia Moculescu a recunoscut adesea că are probleme de sănătate din cauza fumatului excesiv. Prin urmare, ține tot timpul la îndemână o mască de oxigen. S-a speriat teribil, în urmă cu doi ani, când s-a îmbolnăvit de Covid-19:

„A fost monstruos, absolut monstruos. Am fost total lipsit de oxigen, n-am mai avut ce să respir, de unde să respir, și i-am spus prietenului meu: `Mâine mor!`. Noroc că aveam cu mine un tub de oxigen, pe care îl am și acum cu mine, pentru orice eventualitate.

Am niște probleme de BPOC, înseamnă o boală de plămâni din cauza fumatului excesiv, de pe vremuri. Nu mai fumez de 20 și ceva de ani. Trebuie să-mi completez oxigenul cu oxigen dintr-un aparat”, povestea artistul, pentru Antena Stars.

Vezi și: Ce a pățit Mirabela Dauer chiar pe scena de la Mamaia. Ce rușine a trăit, în fața publicului întreg

Mihai Trăistariu va cânta, în prima seară de festival, piesa „Cât de frumoasă ești!”

Printre artiștii care vor cânta în cele trei seri de gală se vehiculează nume grele, precum Monica Anghel, Gabriel Cotabiță, Ileana Șipoteanu, Adrian Enache, dar și Mihai Trăistariu. Contactat de reporterii Playtech Știri, solistul Mihai Trăistariu, care a câștigat șase premii, la acest concurs muzical cu tradiție, ne-a vorbit despre recitalul pe care îl pregătește:

„M-au chemat să cânt, pe 25 august, nu va fi un concurs, ca în alți ani, ci doar o gală a premianților. Fiecare artist își va cânta piesa cu care a câștigat `Mamaia`, plus că va face duet cu cineva. Eu voi cânta `Cât de frumoasă ești!` și le-am cerut să fac duet ori cu Angela Similea ori cu Margareta Pâslaru.

Mi-ar plăcea să cânt cu o legendă, am cerut un artist din garda veche. Important este că se reia evenimentul. Eu, de pildă, m-am lansat la Mamaia, acum 20 de ani. Dacă un tânăr artist ia un trofeu, aici, mai are șansa să îl cheme lumea, pe la tv, pe la concerte”, ne-a declarat Mihai Trăistariu, exclusiv pentru Playtech Știri.

După mai bine de 11 ani de când a fost întrerupt celebrul festival, românii care vor ajunge în perioada 25-27 august 2023 pe litoral, vor putea participa la celebrul festival de muzică românească „Mamaia”.

Digisport.ro
Frumusețea noului format Champions League: Celtic pe 2, Barcelona pe 23! Clasamentul complet după prima etapă
Stirile PROTV
Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”
PlaySport
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Afacerile în care David Popovici vrea să investească: „Mi-ar plăcea și mi-aș dori”! Cum vrea să-i ajute pe români
EVZ.ro
Pensie de nabab în România. Câștigă mii de euro lunar
Spynews.ro
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Președintele CCR, Marian Enache, s-a căsătorit la 70 de ani. Ce funcții importante ocupă noua sa soție
BZI.ro
Voluptoasa Maria Tebieș, de la Insula Iubirii, a spus cum vrea să fie viitorul iubit! Ispita nu a fost încântată nici de Dany Boy și nici de Cornel
Sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
Viva.ro
Ce se observă pe chipul Biancăi Drăgușanu când renunță de tot la machiaj! Chiar ea a recunoscut că e grav
Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Soarta misterioasă a aurului lui Ceaușescu. Ce s-a întâmplat cu o avere colosală
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Planeta ia foc! A început un nou război. Ordinul de atac a venit deja azi, 19 septembrie
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
TRUMP scoate ATU-UL campaniei! ÎNTÂLNIREA surpriză care îl va ÎNFURIA pe PUTIN
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro