Festivalul național de muzică ușoară Mamaia revine după 9 ani de pauză. Când va avea loc o nouă ediție

Festivalul național de muzică ușoară Mamaia revine după 9 ani de pauză. Când va avea loc o nouă ediție

După o întrerupere de nouă ani, Festivalul naţional de muzică uşoară Mamaia se pregătește să-și redeschidă din nou porțile. O nouă ediție ar urma să aibă loc în această toamnă.

Festivalul național de muzică ușoară Mamaia reînvie

Vești bune pentru iubitorii de muzică ușoară! După o pauză de nouă ani, după nouă ani de la ultima ediţie, Festivalul de muzică Mamaia se va relua.”Astăzi putem anunţa oficial că Festivalul Naţional de Muzică Uşoară Mamaia, cel mai cunoscut şi popular festival muzical românesc, lansat în 1963, revine în actualitate, având ca organizator Electrecord Production în parteneriat cu Consiliul Judeţean Constanţa„, se arată în comunicatul de presă, trimis de organizatori, redat de agerpres.ro. Potrivit organizatorilor, ediţia 2019 a Festivalului de muzică uşoară Mamaia va avea loc în perioada 5-8 septembrie, sub patronajul Ministerului Culturii.

“Reînvierea acestui eveniment este un obiectiv pentru constănțeni și din acest motiv el trebuie sprijinit de toți factorii decizionali”, declara Claudiu-Iorga Palaz, Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța. “Îmi doresc ca ediția 2019 a acestui festival să rupă blocajul în care se află acest eveniment cultural de ani de zile. Prin adresa nr.588/02.05.2019, Ministerul Culturii și Identității Naționale și-a exprimat disponibilitatea de a acorda acestui eveniment patronajul”, a mai spus acesta.

Un festival cu tradiție

Festivalul naţional de muzică uşoară Mamaia a luat natere în urmă cu 56 de ani. În luna februarie, din anul 1963, în cadrul unei dezbateri organizate la Consiliul muzicii din Comitetul de Stat pentru Cultură și Artă, s-a hotărât organizarea unui concurs și un festival de muzică ușoară în scopul de a promova muzica ușoară românească. Acesta a fost primul an al festivalului. Inițial, festivalul fost strict unul de creație. La cele mai multe ediții, piesele din concurs au fost prezentate în două variante de interpretare. În 1976, festivalul a fost întrerupt și s-a reluat abia în 1983, cu două secțiuni, Creație și Interpretare. Din 1991 s-a introdus și secțiunea Șlagăre.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI