Oana Roman, fiica celebrului politician Petre Roman și o figură bine cunoscută în media românească, a avut parte de o experiență extrem de neplăcută cu un zbor intern al companiei Tarom. Vedeta și-a exprimat public frustrarea și intenția de a solicita despăgubiri, acuzând serviciile de calitate inferioară ale operatorului aerian național.
Întâmplarea a avut loc recent, în contextul în care Oana Roman urma să călătorească cu un zbor intern operat de Tarom. Potrivit declarațiilor sale publice, postate pe contul personal de Instagram, aeronava a înregistrat o întârziere de peste 3 ore, iar compania nu a oferit informații clare despre momentul îmbarcării.
Într-un prim mesaj postat pe rețelele sociale, Oana Roman și-a exprimat dezamăgirea profundă față de modul în care Tarom gestionează zborurile interne.
„Nu am mai zburat cu Tarom de mult timp. Azi mi-au pus capac. Mai rău ca un low-cost, întârzie cursa mai mult de 3 ore pe o rută internă. Inadmisibil…”, a scris vedeta.
Criticile nu s-au oprit aici. Într-un alt story, vedeta a continuat seria acuzațiilor:
„Tarom Airways funcționează mai prost decât o companie low cost. Absolut mizerabil. Încă nu au ora estimată pentru îmbarcare. De la 18:30 s-a decalat la 21:30 și nici la ora 21:19 nu se știe când și dacă plecăm”, a precizat Oana Roman, vizibil deranjată de lipsa de transparență și organizare a companiei.
Fiind informată despre drepturile pasagerilor în astfel de situații, Oana Roman a menționat că va apela la o platformă specializată pentru a solicita compensații:
„Sunt buni de plată pentru că o să fac reclamație la Air Claim pentru despăgubiri. Tarom Airways, sunteți praf.”
Această decizie este susținută de legislația europeană, care prevede că pasagerii au dreptul la despăgubiri financiare în cazul zborurilor întârziate cu mai mult de 3 ore, dacă întârzierea nu este cauzată de factori externi (condiții meteo severe, greve etc.).
Potrivit Regulamentului (CE) nr. 261/2004 al Parlamentului European, pasagerii afectați de întârzieri prelungite au dreptul la:
De asemenea, companiile sunt obligate să informeze pasagerii în timp real despre modificările de orar, să asigure îmbarcarea în siguranță și să evite comunicarea ambiguă.