Dan Negru, furios după încălcarea legii la Spitalul Foișor. Cum au fost umiliți pacienții români de autorități

Dan Negru s-a arătat revoltat de imaginile de la Spitalul Foișor, în care pacienții au fost evacuați pentru a face loc bolnavilor de covid-19. Oamenii au fost transportați noaptea, unii dintre ei fiind pe jumătate îmbrăcați, în timp ce alții se recuperau după intervenții chirurgicale.

Dan Negru, reacție furioasă după evacuarea pacienților din spital Foișor

Omul de televiziune a vorbit despre această situație, spunând că și el s-ar fi putut afla în locul pacienților evacuați.

Dan Negru a mai spus că decizia de a transfera pacienții a încălcat dreptul lor la intimitate, iar asta pentru că în fața unității medicale au venit mai mulți reprezentanți ai presei, inclusiv fotografi. Toate imaginile au ajuns în spațiul public, iar bolnavilor li s-a încălcat dreptul la intimitate, a scris prezentatorul.

„Am făcut o entorsă acu” câteva zile încercând un slam dunk la baschet și un prieten, medic, m-a sfătuit să ma doftoricesc acasa cu varză. Dacă nu-l ascultam, aseara eram vedetă la tv, cu camerele de filmat pe glezna mea. Cànd ați scos bolnavii pe strazi i-ați expuscamerelor de filmat încălcând dreptul pacientului la intimitate.

Am văzut asearăbolnavi lungiți pe tărgi, filmați și fotografiați in direct in toate pozițiile.Nu erau intr-o unitate medicală, erau pe o stradă publică, expuși camerelor de filmat și lipsiți de orice drept la intimitate! „Pacientul nu poate fi filmat sau fotografiat intr-o unitate medicalăfără consimțământ ” Cànd luați o pauză de știri, dați pe Netflix că e „Corabia Nebunilor”, a scris Dan Negru, alături de paragraful de lege în care scrie că pacientul are dreptul la intimitate.

De ce au fost transferați pacienții noaptea

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat că decizia de a transfera pacienții a trebuit să fie luată rapid, din cauza aglomerării de la UPU. El a explicat că exista posibilitatea ca un pacient să aibă nevoie de oxigen și să nu aibă. S-a decis astfel transferul pacienților de la Spitalul Foișor, iar această unitate medicală să devină spital covid-19, datorită dotărilor pe care le are, de la paturi la ATI, la paturi cu acces la oxigen.

„De ce s-a făcut această operațiune în timpul nopții – pentru că orice întârziere pentru noi înseamnă că avem pacienți care pot să ajungă la UPU și să nu găsească nici măcar un loc de oxigen acolo. Deci cu cât UPU se blochează, pacienții pot să rămână chiar în ambulanțe. Aici nu există chiar o planificare de 3-4 zile în aceste situații. Decizia trebuia să fie luată pentru că se știa că va exista o presiune mai mare pe UPU dacă nu găsim loc pentru acești pacienți.

De ce s-a făcut pe timpul nopții – pentru că s-a întârziat în discuții și lămuriri la spitalul respectiv, în prezența DSP, în prezența celor de la primărie, în prezența celor de la DSU.

Dacă noi așteptam evacuarea până dimineață, înseamnă că noi nu puteam să luăm spitalul să funcționeze decât după-amiază, noi încercăm să îl punem în funcționare cât mai repede pentru pacienții care așteaptă și a căror stare este critică și sunt în pericol vital.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI