Ultima oră! Raed Arafat, anunțul la care nimeni nu spera. Ce promisiune le-a făcut cetățenilor după proteste

Ultima oră! Raed Arafat, anunțul la care nimeni nu spera. Ce promisiune le-a făcut cetățenilor după proteste
Raed Arafat, despre momentul când vom renunța la mască

Șeful DSU, Raed Arafat, a vorbit luni seară despre modul în care au degenerat nemulțumirile cetățenilor, dar în special dezinformarea populației prin transmiterea informațiilor false. Acesta a criticat aspru modul în care românii se revoltă asupra celora care le doresc binele, încălcând orice regulă de protecție împotriva pandemiei. Din fericire, secretarul de stat în MAI a explicat, de asemenea, despre momentul în care românii vor putea să respire fără mască.

Raed Arafat, scos din sărite de comportamentul cetățenilor: „E prea de tot”

Secretarul de stat în MAI trage un semnal de alarmă vizavi de modul ineficient în care au evoluat lucrurile în ultimele zile. Raed Arafat face acuzații grave cu privire la reacția cetățenilor în urma dezinformării la care au luat parte prin intermediul mai multor canale de comunicare.

Șeful DSU susține că este de acord să vină să dezmintă toate informațiile false și să clarifice adevărul, dar din păcate, cetățenii sunt pregătiți să contraatace orice argument li se transmite.

„Ca să ajungi să huidui salvatorii, cei de care ai nevoie sau cineva din familia ta are nevoie de ei, e prea de tot deja și asta din nou este campania de dezinformare, de manipulare și de a arăta cu degetul. Dacă stăm tot anul trecut să vedem ce s-a întâmplat și pe social media și în unele instanțe chiar pe mass-media.

Din păcate, am indus niște narative pe care e foarte greu să le schimbăm și oamenii au rămas cu niște idei. Vorbim de comunicare strategică, dar în același timp, dacă vii cu ea și vorbești și vorbești pe partea cealaltă este luată, este luat, bălmăjită, denaturată și lovit cu ea în toate părțile, atuncea clar că această campanie are probleme în continuare, indiferent ce campanie faci”, a declarat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, în exclusivitate, la Realitatea PLUS, relatează realitateadebucuresti.net.

Când vom scăpa de restricții

Raed Arafat și-a exprimat speranța că lucrurile vor reintra pe făgașul normal în cel mai scurt timp cu putință. Odată cu vaccinarea, autoritățile și medicii speră ca pandemia să dispară din aproape în aproape, iar în perioada vară-toamnă, românii să se poată bucura din nou de o viață cât mai apropiată de cea dinaintea pandmeiei.

„Comparativ cu anul trecut, noi acum vedem lumina la capătul tunelului. Lumina la capătul tunelului, am mai zis-o și o repet, este prin vaccinarea numărului cât mai mare de oameni. Între timp, paralel, trebuie să meargă unele măsuri să ținem sub control presiunea pe sistemul sanitar. Orizontul care îl vedem noi la acest moment este către vară, toamnă. Ăsta este orizontul.

Pentru că ai nevoie de un timp ca să administrezi câteva milioane de doze. Ai nevoie de două doze la fiecare persoană și câteva zile ca să fie persoana imună. (…) Noi sperăm să nu mai fie nevoie de mască, când vom avea un număr mare de oameni vaccinați. Deci toate aceste speranțe depind de reușita campaniei de vaccinare și bineînțeles de păstrarea situației epidemice sub control pe durata campaniei de vaccinare până atingem măcar o cifră care să permită împreună cu cei care au fost infectați să ținem situația sub control și să reducem transmiterea. Și asta înseamnă ca în cursul acestui an să rezolvăm în mare parte aceste probleme și aceste restricții.

Dar dacă nu facem nimic pe partea de răspândire a virusului și spunem că rămânem numai pe vaccinare, înseamnă că valul trei poate să devină unul mult mai grav, pentru că vaccinarea nu e suficientă acuma ca să controleze situația”, a concluzionat Raed Arafat, potrivit sursei citate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI