05 iul. 2022 | 17:12

Cum scapi de bolile castraveților din seră. Metodele care îți rezolvă problemele

Utile
Cum scapi de bolile castraveților din seră. Metodele care îți rezolvă problemele
Cum scapi de bolile castraveților din seră.

Cum scapi de bolile castraveților din seră. Iată metodele care îți rezolvă problemele. Castravetele este o plantă legumicolă din familia Cucurbitaceae, care include dovlecelul, dovleacul, pepenele galben și pepenele verde, fiind cultivat foarte mult. Ca și proveniență, castravetele vine din India, fiind intens cultivat și în regiuni tropicale și temperate.

Cum scapi de bolile castraveților din seră

În primul rând, dacă ai plantat castraveți, trebuie să știi că planta este slăbită din cauza încălcării regulilor tehnologiei agricole. Udarea necorespunzătoare poate fi un fapt ce poate duce la afectarea plantelor. Nici fluctuațiile puternice de temperatură nu sunt recomandate. De asemenea, trebuie să mai ai grijă la infecția plantelor cu dăunători, la lipsa substanțelor minerale și organice din sol, precum și la epuizarea lor.

Atunci când frunzele castraveților se usucă sau se îngălbenesc se poate semnala prezența bolilor la castraveții din seră. Cauza este o udare insuficientă. Ca și sfat, se toarnă apă caldă de cel puțin trei ori pe săptămână, din belșug, sub fiecare tufiș. Când este caniculă, castraveții se udă zilnic. Solul din seră trebuie schimbat și el, la fiecare doi-trei ani, actualizând stratul superior cu un amestec de pământ și bălegar.

Dacă ai respectat procedeul de udare dar frunzele tot s-au ofilit, probabil că planta este infectată cu dăunători. Castraveții din seră sunt adesea atacați de afide și acarieni.

Dacă afidele au ocupat planta, ele vor începe să se înmulțească și să se hrănească cu mineralele sale. Lipsa de nutrienți duce la o schimbare a momentului de înflorire și a maturării fructelor. Este important să observi infecția la timp și să o elimini. Pentru a scăpa de această problemă, se folosesc metode alternative sau se folosesc produse de protecție a plantelor chimice.

Ce trebuie să faci

Cel mai simplu mod de a trata este să speli frunzele infectate cu o soluție cu săpun. Se mai recomandă și să pregătești o infuzie de coji de ceapă, usturoi (500 g cuișoare măcinate fin în 5 l de apă), frunze și tulpini de rostopască, apoi să presari pe castraveții infectați.

Și un acarian păianjen duce la boli ale plantelor, îngălbenirea și uscarea masei verzi, apoi ofilirea. Un acarian de păianjen poate să fie recunoscut de un mic arbust ce înconjoară planta și creează o berieră împotriva luminii solare și a oxigenului, fapt care perturbă procesul de fotosinteză.

Dăunătorul mănâncă suc din lăstari și frunze și împiedică dezvoltarea în continuare a culturii și la ofilirea și moartea plantei. Este necesar să scapi de acest dăunător pentru a nu distruge plantele. În acest sens, trebuie să rupi și să arunci frunzele infectate, să speli tufișul cu apă și cu săpun.

Mucegaiul praf este tot o boală fungică a castraveților de seră și se manifestă printr-o pulverizare cenușie albicioasă pe frunze, a cărei zonă crește treptat. Infecția duce la moartea plantei.

Ca să tratezi problema, se recomandă organizarea unei udări corecte, o aerrisire regulată a serei, precum și introducerea îngrășămintelor cu fosfat-potasiu în sol.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Traian Băsescu a răbufnit: Nu are ce căuta în funcția de președinte al României
Capital.ro
Circulaţia trenurilor în perioada Sărbătorilor de Paşte | Anunţul CFR Călători
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
CALENDARUL livrării PENSIILOR pentru luna MAI. ANUNȚUL ministrului Muncii
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro