De ce se sperie pisicile de castraveți, de fapt. Teoria din spatele clipurilor virale de pe social media

De ce se sperie pisicile de castraveți, de fapt. Teoria din spatele clipurilor virale de pe social media
De ce se sperie pisicile de castraveti, de fapt. Teoria din spatele clipurilor virale de pe social media

Sute de poze și clipulețe video au devenit virale cu pisicile care au reacții necontrolate atunci când văd în preajma banalul castravete. Micuțele feline se sperie teribil de această legumă, spre deliciul stăpânilor care le imortalizeză.

Motivul pentru care pisicile se sperie de castraveți. Ce le creează, de fapt, sentimentul de frică

Specialiștii veterinari atrag atenția că această practică este una brutală pentru micuțele animale, iar din păcate această practică a luat amploare în ultima vreme.

Ciobotaru Ionel Cezar, medic veterinar in Bucuresti si proprietar al clinicii Westernvet, spune că pisicile nu se tem de castraveți, ca legume. Multe dintre felinele de talie mică le adoră gustul. Trebuie să știm că frica lor survine din așa numitul element surpriză, potrivit Ziare.com. Experții cred că unul dintre motive este faptul că acești castraveți seamană ca formă, dimensiune și culoare, cu un șarpe.

Pisicile sunt obișnuite mai întâi să fugă din calea unui potențial pericol, iar apoi să analizeze de la distanță riscul. Este una dintre tehnicile cu care acestea supraviețuiesc. Pe de altă parte, trebuie să știm că acest joc periculos o poate răni pe pisica pe care o avem. Felina se poate lovi și poate rămâne traumatizată în încercarea disperată de a scăpa de pericol.

Chiar dacă această teorie nu e demonstrată cu exemple concret de specialiști trebuie să știm clar că nu trebui să îi cauzăm un stres inutil pisicii noastre. O asemenea acțiune poate provoca disconfort fiziologic prin creșterea hormonilor de stres din corpul animalului. Astfel, micuțul animal poate avea vărsături, inflamarea vezicii urinare și modificări de comportament care pot duce chiar la agresivitate.

Pisicile au o teamă viscerală de castraveți, având în vedere că este reacția lor naturală la orice se apropie de ele fără să facă zgomot. Pisicile, de fapt, tind să fie intimidate de necunoscut și devin ușor speriate. Pisicile sunt foarte atente și mereu în gardă. Acestea vor mereu să fie conștiente de situație.

Anxietatea și stresul prelungit pot afecta bunăstarea generală a și îi poate afecta sistemul imunitar, făcându-l mai predispus la boli.  Dacă aveți impresia că pisica ta suferă de astfel de simptone, nu ezitați să mergeți cu ea la o consultație veterinară de specialitate.