Desertul tradiţional românesc care face furori printre turiștii străini! Cei care ajung în România adoră această prăjitură. Nu este vorba despre papanaşii cu dulceață și smântână, ci despre alt preparat delicios și aromat. Se află în topul preferințelor străinilor!
Turiștii străini care poposesc în țara noastră sunt fascinați de bucătăria românească. Preparatele sunt pline de gust, savoare și aromă, iar turiștii apreciază asta cu vârf și îndesat. Un vlogger asiatic, care a petrecut câteva zile în România, a dezvăluit că a rămas impresionat de un desert românesc.
Într-un clip postat pe Youtube, el a povestit care au fost preparatele care i-au plăcut cel mai mult. A savurat prima dată ciorbă de văcuță, apoi friptură de porc la grătar cu cartofi prăjiți și murături, iar când a venit vorba de desert, acesta a fost cucerit de plăcinta cu mere.
Mulți s-ar fi gândit că acesta a mâncat papanași, un preparat delicios și popular în bucătăria românească, ei bine, s-au înșelat! Plăcinta cu mere a câștigat detașat. Aroma îmbietoare a merelor rase, îmbrățișată de scorțișoară, unt topit și aluat fraged, l-a făcut pe tânărul vlogger să claseze acest desert pe primul loc.
În ceea ce privește produsele românești preferate de turiștii străini, mujdeiul de usturoi este favorit. Acesta ocupă primul loc în topul Taste Atlas cu produse românești. Această delicatesă dă un gust aparte mâncărurilor, iar turiștii care ajung la noi în țară nu uită să-l comande cât mai des. De asemenea, alte produse tradiționale românești lăudate de turiști sunt plăcinta macedoneză sau plăcinta armânească, care conține praz, ștevie, spanac sau urzici. Și salata de roșii ocupă un loc fruntaș.
„Salata de roșii este un preparat simplu, caracteristic bucătăriei românești. Pregătirea este relativ simplă deoarece constă în tăierea roșiilor în bucăți și amestecarea lor cu dressingul care se face prin combinarea uleiului de măsline, oțet balsamic, ceapă și usturoi cu condimente precum cimbru și busuioc.
Acest tip de salată se consumă de obicei cu pâine proaspătă sau combinată cu brânză de vaci și poate servi chiar și ca topping de bruschetta. Când este refrigerat, vasul se va marina în sucuri proprii, oferind mai multă aromă în proces”, susțin experții despre celebra salată românească.