26 apr. 2024 | 23:54

Desertul tradiţional românesc care i-a dat gata pe străini. Nu este vorba despre papanaşi! Sigur îl adori şi tu

Social
Desertul tradiţional românesc care i-a dat gata pe străini. Nu este vorba despre papanaşi! Sigur îl adori şi tu
Desertul care l-a dat gata pe un vlogger asiatic

Desertul tradiţional românesc care face furori printre turiștii străini! Cei care ajung în România adoră această prăjitură. Nu este vorba despre papanaşii cu dulceață și smântână, ci despre alt preparat delicios și aromat. Se află în topul preferințelor străinilor!

Desertul românesc adorat de străini

Turiștii străini care poposesc în țara noastră sunt fascinați de bucătăria românească. Preparatele sunt pline de gust, savoare și aromă, iar turiștii apreciază asta cu vârf și îndesat. Un vlogger asiatic, care a petrecut câteva zile în România, a dezvăluit că a rămas impresionat de un desert românesc.

Plăcinta cu mere l-a fascinat pe un vlogger asiatic

Într-un clip postat pe Youtube, el a povestit care au fost preparatele care i-au plăcut cel mai mult. A savurat prima dată ciorbă de văcuță, apoi friptură de porc la grătar cu cartofi prăjiți și murături, iar când a venit vorba de desert, acesta a fost cucerit de plăcinta cu mere.

Mulți s-ar fi gândit că acesta a mâncat papanași, un preparat delicios și popular în bucătăria românească, ei bine, s-au înșelat! Plăcinta cu mere a câștigat detașat. Aroma îmbietoare a merelor rase, îmbrățișată de scorțișoară, unt topit și aluat fraged, l-a făcut pe tânărul vlogger să claseze acest desert pe primul loc.

sursa foto: captură youtube

Vezi și: Produsul alimentar care i-a dat gata pe străini. E pe primul loc în preferinţele culinare, costă puţin şi e delicios

Mujdeiul de usturoi, la mare căutare de străini

În ceea ce privește produsele românești preferate de turiștii străini, mujdeiul de usturoi este favorit. Acesta ocupă primul loc în topul Taste Atlas cu produse românești. Această delicatesă dă un gust aparte mâncărurilor, iar turiștii care ajung la noi în țară nu uită să-l comande cât mai des. De asemenea, alte produse tradiționale românești lăudate de turiști sunt plăcinta macedoneză sau plăcinta armânească, care conține praz, ștevie, spanac sau urzici. Și salata de roșii ocupă un loc fruntaș.

„Salata de roșii este un preparat simplu, caracteristic bucătăriei românești. Pregătirea este relativ simplă deoarece constă în tăierea roșiilor în bucăți și amestecarea lor cu dressingul care se face prin combinarea uleiului de măsline, oțet balsamic, ceapă și usturoi cu condimente precum cimbru și busuioc.

Acest tip de salată se consumă de obicei cu pâine proaspătă sau combinată cu brânză de vaci și poate servi chiar și ca topping de bruschetta. Când este refrigerat, vasul se va marina în sucuri proprii, oferind mai multă aromă în proces”, susțin experții despre celebra salată românească.

Parteneri
BREAKING NEWS! Florin Piersic a fost transportat de urgență la București! Primele imagini, după ce infecția a ajuns în tot corpul
Redactia.ro
3 zodii care au șanse să câștige la Loto în această lună. Se pare că norocul este de partea lor
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Kim Kardashian, senzația serii la Gala Met 2024! Rochia despre care vorbește tot internetul / FOTO
Unica.ro
România, marcată de ploi abundente. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni
EVZ.ro
Luna Nouă în Taur, astăzi, 7 mai 2024, ora 23:22 . Semnele zodiacale care vor străluci în această perioadă
Spynews
Toți proprietarii de apartamente cu DOUĂ CAMERE au fost avertizați. Anunțul venit marți, 7 MAI
Capital.ro
Animalul periculos care a fost văzut în România. E de trei ori mai veninos decât șarpele cu clopoței
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
DECIZIE de ULTIMĂ oră a MEDICILOR! Ce se ÎNTÂMPLĂ cu FLORIN PIERSIC
Mediaflux
Alertă de inundații în România! Hidrologii au emis o atenționare pentru 12 județe. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro