Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci castraveți. Secretul pe care nu-l știau oamenii

Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci castraveți. Secretul pe care nu-l știau oamenii
Curiozități despre castraveți: ce se întâmplă în corpul tău când îi mănânci?

Majoritatea oamenilor adoră castraveții. Aceștia pot fi consumați cruzi sau marinați. Mulți dintre cei care îi consumă iubesc în special să îi folosească în salate, mai cu seamă primăvara și vara. Specialiștii vin acum cu noi detalii în privința efectelor secundare pe care le au. Noile studii indică tot ce trebuie să știi. Aceștia au și multe beneficii, dar persoanele cu un stomac sensibil trebuie să ia la cunoștință în special reacțiile adverse.

Ce spun noi studii despre castraveți: ce se întâmplă în corpul tău când îi mănânci?

Castraveții sunt iubiți în special în stare crudă alături de roșii, brânză sărată și ceapă roșie. În mintea multor români nu există o salată mai potrivită pentru sezonul cald.

Poate puțini știu, dar există și reacții adverse de care trebuie să țină cont mai ales oamenii cu probleme cu stomacul. Într-o cană de castraveți există doar 16 calorii. Asta înseamnă că au o densitate energică scăzută, așa că trebuie mâncați alături de alte produse dacă ai deja probleme cu greutatea.

Au un indice glicemic de 15

Harvard Helth arată că dacă încerci să eviți diabetul este potrivit să îți ajustezi dieta, să eviți carbohidrații procesați, să omiți băuturile dulci și să limitezi carnea roșie.

Pe lângă asta, este important să mănânci mai multe alimente cu un indice glicemic scăzut. Cu cât indicele glicemic este mai mare, cu atât glicemia unui om crește. Află că legumele iubite din timpul verii au un indice glicemic de 15.

Consumul lui poate ajuta la reducerea insulinei, dar consumat cu atenție de oamenii care doresc să pună câteva kilograme. De asemenea, dacă simți nevoia să te hidratezi rapid, consumă câteva felii de castravete și vei vedea că te vei simți mai bine. Ei sunt o sursă importantă de hidratare.

„Aceștia pot contribui la aportul zilnic de lichide. Te pot menține hidratată pentru ca organismul să funcționeze optim”, spune Kristin Gillespie, dietetician înscris și clinician certificat pentru asistență nutrițională.

„Conținutul lor de fibre promovează sănătatea intestinală”

Mai mult decât atât, specialiștii au demonstrat și că ajută la prevenirea balonării. Ei sunt fantastici pentru că ajută la eliminarea retenției de apă. Este indicat ca dacă ai o problemă de acest gen să introduci castraveții în alimentație ta.

„Castraveții sunt bogați în nutrienți specifici care ajută la eliminarea retenției de apă. Te scapă de inflamație și în cele din urmă de balonare”, spune nutriționistul Lisa Richards, autoarea cărții The Candida Diet.

Richards spune că sunt buni și pentru o serie de alte probleme de stomac: „Conținutul lor de fibre promovează sănătatea intestinală”.

Numeroase femei îi utilizează și în timpul procedurilor de înfrumusețare. Mai exact, își fac măști din castraveți sau își pun câteva felii în jurul ochilor pentru a hidrata mai bine zona menționată.