29 iun. 2022 | 08:58

Cum faci spray pentru gândaci din usturoi. Trucul care te scapă vara asta de dăunători

Utile
Cum faci spray pentru gândaci din usturoi. Trucul care te scapă vara asta de dăunători
Cum faci spray pentru gândaci din usturoi.

Cum faci spray pentru gândaci din usturoi. Care este trucul care te scapă de dăunători. Se știe că usturoiul este un ingredient extrem de util, cu miros intens, foarte benefic în preparate, dar nefavorabil pentru multe insecte și rozătoare. Prin mirosul său înțepător gândacii vor sta departe de grădină sau bucătărie.

Cum faci spray pentru gândaci din usturoi

Sprayul pentru gândaci din usturoi poate respinge gândacii din jur, iar procesul de realizare este destul de simplu și se poate face numai din pastă sau pudră de usturoi și apă caldă. Apoi, se poate turna tot amestecul și se poate folosi în bucătărie, în baie sau în alte locuri unde se pot ascunde gândacii.

Pentru a prepara spray-ul, ai nevoie să fierbi apă, să adaugi câțiva căței de usturoi și să fierbi timp de încă cinci minute, până când apa răspândește acel miros înțepător. Se toarnă apa într-o sticlă și se poate pulveriza în locurile cu probleme.

Și pulberea de usturoi este o variantă pentru eliminarea gândacilor. Ea poate respinge gândacii, astfel că o poți împrăștia în zonele cu gândaci.

Și sarea de usturoi alungă gândacii din jur, trebuie să folosești în apropierea bucătăriei sau acolo unde trăiesc cel mai mult gândacii. O altă varianta bună ar fi să și amesteci câțiva căței de usturoi cu sare de usturoi, pentru a face amestecul mai eficient.

Sfaturi pentru a ține la distanță gândacii

Usturoiul ține la distanță gândacii, nu îi ucide, ci doar îi îndepărtează. Iar asta se întâmplă datorită mirosului înțepător, pe care oamenii nu îl pot suporta. Este un aliment necomestibil pentru gândaci întrucât le va afecta sănătatea. Ei evită mirosul de usturoi, deoarece nu pot să innhaleze mirosul puternic.

Usturoiul ține gândacii la distanță și în grădină. O soluție ar fi să plantezi usturoi în grădină, iar asta va proteja în mod natural casa de gândaci. Usturoiul mai poate fi plantat pe balcon sau pe verandă, pentru un bun rezultat.

Gândacii sunt periculoși pentru sănătate, ei fiind imuni în fața bacteriilor și microbilor. Ei împrăștie microbi peste toate obiectele. Un sfat împotriva gândacilor este să menții curățenia casei, să elimini firimiturile, resturile alimentare, gunoiul să fie bine strâns, iar scurgerea chiuvetei să fie acoperită cu un dop de fiecare dată când nu curge apa. Un sfat important este să cureți și să astupi toate găurile pe unde pot ieși aceste insecte, găuri din dulapuri, în tocul ușii, la țevi, la tocurile geamurilor etc.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Traian Băsescu a răbufnit: Nu are ce căuta în funcția de președinte al României
Capital.ro
Circulaţia trenurilor în perioada Sărbătorilor de Paşte | Anunţul CFR Călători
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
CALENDARUL livrării PENSIILOR pentru luna MAI. ANUNȚUL ministrului Muncii
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro