Țara unde casele se vând pe usturoi și grâu. Cum s-a ajuns în acest punct

Țara unde casele se vând pe usturoi și grâu. Cum s-a ajuns în acest punct
In ce tara sa vand apartamente contra produse agroalimentare

Care este țara unde casele au ajuns să se vând pe usturoi și grâu. Dezvoltatorii imobiliari din această țară au construit atât de multe apartamente încât acum sunt în stare să le vândă pe produse agroalimentare. Așadar, care este această țară unde afacerile imobiliare riscă să se prăbușească și care este motivul?

Care este țara unde dezvoltatorii imobiliari încearcă să-și vândă apartamentele pe grâu sau usturoi. Câte case s-au vândut

Un dezvoltator imobiliar chinez vinde apartamente noi pe produse agroalimentare, speriat de încetinirea vânzărilor. Astfel, pentru a-și recupera din investiția făcută, a hotărât să lanseze o nouă promoţie pentru a atrage eventuali cumpărători, arătându-se disponibil să accepte ca avans la locuințe grâu sau usturoi, ce are fiecare cumpărător, transmite Reuters.

Conform unui mesaj publicitar al firmei Central China Real Estate, care are sediul în provincia Henan din centrul Chinei, care spunea „Schimbă grâu pentru o casă”, cei care doresc să cumpere o locuinţă pot schimba grâul la un preţ de 2 yuani pentru un catty (o unitate chineză de măsură a greutăţii echivalentă cu aproximativ 500 de grame – n. red.), pentru a achita un avans de până la 160.000 de yuani (23.900 de dolari) în cazul unuia dintre apartamentele pe care firma le construiește, mai notează Reuters.

Cât costă un apartament, de fapt

Un agent imobiliar al Central China Real Estate a informat că această campanie promoţională, care este destinată în principal agricultorilor din regiune, a început luni şi se va termina pe data de 10 iulie. De asemenea, agentul imobiliar a mai spus că dezvoltatorul imobiliar oferă apartamentele la preţuri cuprinse între 600.000 şi 900.000 de yuani.

30 de apartamente, vândute pe usturoi

De asemenea, luna trecută, un alt mesaj publicitar lansat de Central China Real Estate îi anunţa pe eventualii cumpărători de apartamente că într-un alt proiect aflat în stadiu de dezvoltare pot plăti avansul în usturoi la un preţ de 5 yuani per catty.

Astfel, această campanie promoţională a atras nu mai puțin de 852 de vizite, în urma cărora s-au încheiat 30 de tranzacţii. Contractele încheiate au însumat 860.000 de catty de usturoi în cele 16 zile în care a fost valabilă oferta.

Cât costă kilogramul de usturoi sau grâu în China

Pe piaţa angro din China, preţul la grâu şi usturoi este asemănător, respectiv 3 yuani kilogramul. Prin ofertele lansate, dezvoltatorii imobiliari din China încearcă să sporească vânzările, după ce în perioada ianuarie-martie 2022 numărul vânzărilor a scăzut dramatic, din cauza restricţiilor impuse de autorităţi pentru combaterea pandemiei de COVID.

Astfel, în China există îngrijorări că o corecţie gravă a pieţei imobiliare ar putea pune în pericol ţinta de creştere economică pentru acest an, stabilită de Beijing la 5,5%.