Cei cărora le place să gătească fac acest lucru cu plăcere până când vine vorba de curățarea usturoiului. Această sarcină este una dintre cele mai grele atunci când vine vorba de gătit, mai ales dacă preparatul pregătit necesită o cantitate mai mare din acest ingredient. Așadar, mai jos îți dezvăluim trucul bucătarilor japonezi, respectiv cum să cureți usturoiul în doar 10 secunde.
Curățarea usturoiului este o sarcină neplăcută atât pentru bucătarii profesioniști, precum și pentru cei de ocazie. Astfel, mulți dintre bucătari profesioniști așează usturoiul pe tocător și încep să îl zdrobească cu tot cu coajă cu partea lată a cuțitului. Aceștia procedează în acest fel pentru că usturoiul va fi trecut prin presă, astfel că cojile vor rămâne în aceasta ustensilă.
Chiar și așa metoda bucătarilor profesioniști nu dă randament de fiecare dată, uneori coaja usturoiului ajungând în preparate și schimbând aroma acestora.
Pentru a nu se întâmpla asta, niciodată, vă sfătuim să apelați cu încredere la trucul de curățare a usturoiului folosit de bucătarii din Japonia.
Bucătarii niponi au o metodă destul de simplă, dar foarte eficientă. Aceștia se folosesc de o oală cu apă clocotită în care scufundă usturoiul timp de zece secunde. Aceștia, câteodată, toarnă direct pe usturoi apă fiartă, din oală sau din fierbător. După ce usturoiul a intrat în contact cu apa opărită se extrage cu lingura, se clătește sub un jet de apă rece și se curăță printr-o singură mișcare a degetelor.
Metoda este bună pentru că este rapidă, nu lasă miros de usturoi pe degete, iar leguma nu își pierde calitățile gastronomice. Pentru cei care nu știu cum să mai scape de mirosul de usturoi de pe mâini există o metodă super-simplă. Mirosul de usturoi dispare ca prin minune dacă mâinile se vor freca de orice suprafață inoxidabilă, cum ar fi de exemplu un ceainic.
Usturoiul (Allium sativum) este o planta folosită deopotrivă ca aliment, condiment, dar si ca… medicament. Usturoiul este bogat în vitamine și substanțe minerale. Cea mai mare din puterea vindecătoare a usturoiului vine din compușii lui medicinali, cum ar fi alicina, ajoenul, sulfura alilica și polifenolii. Polifenolii protejează inima, alicina, principalul compus al usturoiului are un puternic efect antibiotic, fungicid și anticancerigen, scrie sensiblu.ro.
Pentru a beneficia de toate substanțele benefice ale usturoiului este recomandat ca acesta să fie consumat mai mult curd. Ar trebui consumat prin mestecarea lui, întrucât conținutul lui nutritiv se eliberează și se absoarbe mai bine de către organism.