03 iun. 2021 | 15:25

Cum faci cele mai simple prăjituri fără coacere. Secretul să iasă delicioase

Utile
Cum faci cele mai simple prăjituri fără coacere. Secretul să iasă delicioase
Rețete de prăjituri fără coacere

Prăjiturile fără coacere sunt noua modă! Acestea se fac mai simplu decât cele cu coacere, riști cu atât mai puțin să dai greș și pică mai puțin greu decât cele din urmă. Care sunt deserturile pe care aproape toată lumea le poate face? Cum să faci cele mai delicioase rețete? Sunt perfecte pentru activitatea părinților cu cei mici.

Rețete de prăjituri fără coacere

Prăjiturile fără coacere sunt în vogă. Acestea fac ravagii pe rețelele de socializare și pe site-urile de specialitate. Mulți le preferă pentru că sunt perfecte de făcut alături de cei mici, se fac mult mai ușor și nu necesită prea multă bătaie de cap.  De asemenea, timpul pe care îl consumi în bucătărie este cu mult mai puțin. Ai un exemplu extrem de simplu mai jos: mod de preparare, ingrediente, glazură și blat. 

  • Prăjitură cu biscuiți

Ingrediente pentru blat:
500 de g de biscuți
5 linguri de fulgi de cocos
7 linguri de Nutella
100 de g de unt
100 de ml de frișcă lichidă

  • Ingrediente pentru cremă:

1,2 L de lapte
240 de g de zahăr
3 gălbenușuri de ou
130 de g de amidond de porumb
120 de g de unt
1 lingurință de esență de vanilie
15 g de zahăr vanilat
1/3 linguriță de sare

  • Ingrediente pentru glazură:

400 de g de ciocolată neagră
250 de ml de frișcă lichidă

Mod de preparare

  • În categoria deserturilor simple se regăsește mult baza de biscuiți și alăturarea de creme simple din ciocolată sau din fructe. Pentru o prăjitură cu cele menționate trebuie să procedezi astfel:

Mărunțește biscuiții cu mâna, pentru ca blatul să nu fie foarte fin, apoi amestecă totul cu fulgi de cocos. Într-un bol separat mixează nutella cu frișcă lichidă și unt moale și astfel vei realiza compoziția omogenă de care ai nevoie. Peste ea trebuie să torni biscuiții și să amesteci bine, ulterior să pui totul într-o tavă de preferat pătrată. Cu o astfel de formă vei evita ca porțiile să nu fie inegale.

Pentru cremă trebuie să pui într-o cratiță zahărul vanilat și sarea și să lași ingredientele la foc mic, timp în care amesteci continuu pentru a nu se lipi. Adaugă mai apoi esența de vanilie și untul și așează totul peste blatul de biscuiți. Urmează glazura peste pentru care trebuie să încălzești frișca lichidă și ciocolata. Un pas pe care nu trebuie să-l ratezi este momentul răcirii. Prăjitura ta trebuie să stea la frigider pentru patru ore sau ideaș ar fi să o lași peste noapte. E ideal să o oferi invitaților cu câteva fructe proaspete alături sau chiar cu o porție de înghețată.

Digisport.ro
N-a pronunțat ”România”! Cum ne-a numit prim-ministrul din Kosovo, după scandalul de la București
Stirile PROTV
NATO și-a mobilizat avioanele de luptă după un atac masiv lansat de Rusia. Ploaie de rachete la granița Alianței
PlaySport
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Ego.ro
Anamaria Prodan, de nerecunoscut. Brunetă și machiată strident, la nunta cu fostul soț FOTO
ProActual
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
EVZ.ro
Singura fotografie cu Sfinxul din Bucegi în 1896. Avea mustață și plete. Transformări uimitoare
Spynews.ro
Războiul continuă! Anamaria Prodan l-a dat în judecată pe Dinte, martorul lui Laurentiu Reghecampf
PRO TV
”Cu Anca Dinicu mă sărut, cu Anisia Gafton mă însor, iar pe Alex Bogdan...” Declarațiile din culise ale unui coleg de scenă
Adevarul
Momente de groază pentru pasagerii unui avion care a căzut în gol peste două mii de metri: „Am crezut că vom muri, oamenii de lângă noi au intrat direct în tavan”
BZI.ro
Adriana Bahmuțeanu, mesaj înduioșător pentru fiii cei mari ai lui Silviu Prigoană: ”Să le trimită dramul de înțelepciune!”
Viva.ro
Vestea că Silviu Prigoană nu era, de fapt, căsătorit cu Mihaela i-a luat pe toți prin surprindere, dar asta nu e tot! S-au aflat detalii neașteptate acum: "Față de restul lumii...”