Nu știi care e desertul potrivit pentru un weekend perfect? Iată câteva opțiuni pentru zilele de relaxare care să-i încânte pe oaspeții sau familia ta. Ce ai putea să le prepari celor pe care îi iubești?
Desertul e cel mai așteptat după o masă copioasă, mai ales la final de săptămână când se adună cei dragi la masă și încearcă să se relaxeze și să prindă energie pentru zilele ce vor urma. Cui nu-i place ciocolata sau crema de cacao? Desertul special pe care să-l pregătești cu drag este bezeaua cu cremă de cacao. Trebuie doar să ai grijă la câteva detalii.
Dacă cei dragi nu adoră crema aceasta, poți încerca ceva mai răcoritor precum o budincă de vanilie sau fructe ori chiar o combinație pufoasă de brânză dulce cu fructe de pădure tăiate mărunt. Pentru o imagine mai bună poți să arunci pe deasupra câteva frunze de mentă care merg perfect.
-Pentru bezele:
6 albuşuri
420 g zahăr
1 lingură zeamă de lămâie
Pentru cremă:
6 gălbenuşuri
200 g zahăr
3 linguri apă sau lapte
50 g cacao
1 pliculeţ zahăr vanilat
400 g unt
Întâi trebuie să pregătești albușurile pe care le bați tare, mai apoi adaugi zahărul și zeama de lămâie și amesteci până când se topește zahărul. Așează vasul la aburi și mai bate încă 10 minute. La final, spuma trebuie să se desprindă de pe tel.
Tapetează o tavă, iar cu ajutorul unui poș formează bezelele pe care să le introduci în cuptor preț de o jumătate de oră. Nu deschide ușa cuptorului pentru 15 minute, mai apoi scoate-le și întoarce tava. Lasă totul la răcit și începe să faci crema.
„Dai vasul deoparte, adaugi cacaua cernută şi zahărul vanilat. Mixezi până obţii o compoziţie omogenă, apoi o răceşti brusc, pe un vas cu apă rece. Încorporezi untul moale. Pui crema într-un poş cu ajutorul căruia uneşti bezelele două câte două”, arată clickpentrufemei.ro.
300 grame de făină
2 linguriţe de scorţişoară măcinată
1 linguriţă de praf de copt
150 g de zahăr brun (de miere sau alt îndulcitor)
90 grame de unt
1 ou
1-2 linguri de lapte
Mod de preparare:
„Încinge cuptorul. Cerne făina într-un bol, apoi adaugă pe rând praful de copt şi scorţişoara. Pune şi zahărul brun şi amestecă bine ingredientele. Taie untul păstrat la temperatura camerei cuburi şi adaugă-l peste făină.
Frământă cu mâna până când untul se mai topeşte şi se omogenizeată cu restul ingredientelor (aluatul capătă consistenţa pesmetului). Fă o adâncitură în mijlocul compoziţiei şi toarnă oul bătut şi laptele, după care frământă bine. Pune aluatul în folie alimentară şi dă-l la frigider pentru 30 de minute”, arată totuldespremame.ro.