31 mai 2021 | 20:44

Ingredientele din bucătărie care prelungesc viața mașinii de spălat. Toate sunt ieftine

Diverse
Ingredientele din bucătărie care prelungesc viața mașinii de spălat. Toate sunt ieftine
Ingredientele din bucatarie care prelungesc viata masinii de spalat

Ne confruntăm, adesea, cu probleme de natură casnică. Din cauza uzurii, mașina de spălat cumulează diverse depuneri de piatră, detergent și mucegai. Nu doar asta, cuva capătă un miros neplăcut. Cum putem să curățăm mașina de spălat cu ingrediente ieftine, pe care le găsim în orice bucătărie sau cămară.

Ingredientele din bucătărie care prelungesc viața mașinii de spălat

Mașina de spălat are nevoie de îngrijire la fel ca orice alt aparat electrocasnic. Iată câteva metode eficiente pentru a curăța aparatele cu încărcare frontală, pentru a evita formarea mucegaiului și a depunerilor de piatră.

Cum cureți cuva mașinii de spălat cu bicarbonat de sodiu

Mașina de spălat se curăță foarte ușor, cu ajutorul unei soluții cu bicarbonat de sodiu. Amestecă un sfert de cană de bicarbonat de sodiu cu un sfert de cană de apă. Pune lichidul în compartimentul pentru detergent, iar în cuvă vei adăuga două căni de oțet alb.

Rezultatele vor apărea imediat. Acest truc elimină depunerile de piatră, detergent și mucegai din interiorul mașinii de spălat.

Cum cureți garnitura de cauciuc

Aceeași soluție preparată din oțet, apă și bicarbonat de sodiu poate fi folosită și pentru curățarea garniturii de cauciuc care asigură etanșeizarea ușii. Garnitura este foarte importantă, deoarece aici se depune foarte mult mucegai. Tot ce trebuie să faci este să îmbibi un mic burete abraziv cu acest lichid și să cureți cu atenție.

De asemenea, sertarul pentru detergent se poate curăța cu o ceșcuță de înălbitor. Pune puțin lichid în compartimentul de detergent și curăță cu o periuță de dinți.

Cum cureți filtrul de apă al mașinii de spălat

Filtrul de apă al mașinii de spălat se poate înfunda cu scame, ațe și material textul de la rufe, lucru care poate strica mașina de spălat. Pentru a curăța eficient filtrul de apă, tot ce trebuie să faci este să-l cureți, după ce-l demontezi cu atenție, cu apă fierbinte și detergent. Folosește o periuță cu peri fini, dacă este nevoie să insiști.

Cum se curăță partea exterioară a mașinii de spălat

Curățarea părții exterioare a aparatului electrocasnic este la fel de important precum spălarea interiorului cuvei. Tot ce trebuie să faci este să prepari o soluție din jumătate de cană de oțet și o cană de apă. Înmoaie un burețel care nu este abraziv și freacă exteriorul mașinii de spălat. Orice pată va dispărea. Important este să dai cu o lavetă curată peste, pentru a evita umezeala rămasă.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Ministrul Muncii a anunțat datele exacte la care vor fi virate pensiile pe luna mai
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
ILEGAL în România! N-ai voie să deții aceste ANIMALE acasă
Capital.ro
Weekendul de Florii, în București. Străzi Deschise, concerte, târguri, expoziții în perioada 26 - 28 aprilie 2024
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
BANII de PENSIE sunt GATA! Marcel Boloș a CONFIRMAT OFICIAL
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro