Cum eviți alimentele nesănătoase din supermarket, de fapt. Trucul genial al unui nutriționist

Cum eviți alimentele nesănătoase din supermarket, de fapt. Trucul genial al unui nutriționist
Cum eviți alimentele nesănătoase din supermarket

Se întâmplă ca atunci când mergi la supermarket să alegi, de cele mai multe ori, produse care trebuie evitate, de fapt, în dietă.

Cum eviți alimentele nesănătoase din supermarket, de fapt

Prin urmare, Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de fitness, a dat câteva sfaturi, despre cum să eviți cumpărarea de produse nesănătoase. Ea a dat toate aceste sfaturi pe pagina sa de Instagram.

”De multe ori privim vizita la supermarket ca pe o experiență tentantă sau chiar periculoasă pentru dietă, însă dacă respectăm câteva reguli simple nu avem niciun motiv să ne batem capul cu asta.

Primul sfat pe care îl dau mereu clienților mei este să se ducă la cumpărături cu o listă bine stabilită de acasă. O organizare bună ne dă siguranța că nu vom achiziționa alimente din impuls și nu ne vom abate de la principiile noastre alimentare”, a notat Cori Grămescu pe rețeaua de socializare.

Ce sfaturi dă Cori Grămescu

Astfel Cori Grămescu a spus care sunt sfaturile de care trebuie să ții cont atunci când mergi la supermarket.

Primul sfat este acela de a citi eticheta produselor.

”Uitați-vă întotdeauna cu atenție la primele 3-5 ingrediente. Apoi, aruncați o privire la lungimea listei de ingrediente. Cu cât un aliment este mai prelucrat, cu atât este mai lungă listă de ingrediente. Dacă primele 3-5 ingrediente sunt unele problematice pentru dieta pe care o urmați, de exemplu zahăr și alternative, grăsimi, făină, gluten, sau sună ca o lecție de chimie, nu cumpărați produsul”, a scris Cori Grămescu.

Al doilea sfat este să fii atent la porția de consum.

Majoritatea produselor alimentare nesănătoase sunt listate cu o porție ridicol de mică, ceea ce ne dă de multe ori impresia că aceste alimente nu sunt atât de nesănătoase și bogate în calorii și drept urmare ne fac să mâncăm cantități mari. De exemplu, porția de servire în cazul chipsurilor este de 25 de grame sau de 12 chipsuri, ori nimeni nu mănâncă doar 12 chipsuri vreodată”, a mai aratat experta în nutriție.

Al treilea sfat este să fii atent la cantitatea de grăsimi.

”Atunci când mergem la cumpărături ar trebui să căutăm produsele care conțin între 3 și 10 grame de grăsime pentru 100 grame de produs. În ceea ce privește grăsimile saturate, alimentele care ar trebui consumate ar trebui să conțină între 1 și 3,5 grame de grăsimi saturate pentru 100 grame de produs”, s-a mai aratat în postare.

Al patrulea sfat este să fii atent la cantitatea de zahăr și de sare.

”Alegeți produse care conțin mai puțin de 12 grame de zahăr dacă sunteți interesați să slăbiți”, mai spune nutriționista. Atenție și la cantitatea de sare: alegeți alimente care au mai puțin de 1 gram de sare pentru 100 de grame de produs”, a mai spus Cori Grămescu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI