A pus zahăr într-o vază cu flori și apoi a avut o revelație. Ce s-a întâmplat în 3 zile este uimitor

A pus zahăr într-o vază cu flori și apoi a avut o revelație. Ce s-a întâmplat în 3 zile este uimitor
Ce se întâmplă dacă adaugi zahăr în vaza cu flori

Un buchet de flori proaspete poate lumina orice cameră. Dar fără rădăcini care să le susțină, vor începe să se ofilească și să moară într-o vază. Din fericire, există o modalitate ca acele flori colorate să dureze mai mult. Dar asta doar cu o îngrijire adecvată. Va trebui să faceți câțiva pași suplimentari, dar aveți încredere, recompensa merită. Una din aceste metode este adăugarea de zahăr în vază sau în ghiveci.

Aveți grijă de florile voastre

A avea grijă de florile din casă este un proces migălos și care cere timp. Dar, dacă aveți grijă de flori, le va ajuta să dureze mai mult. Dar nu este nevoie să cumpărați conservanți sau așa-numitele alimente pentru flori. Puteți folosi ingrediente obișnuite de uz casnic, pe care le găsiți în casă.

De exemplu, un buchet de trandafiri proaspăt tăiați, vă luminează casa și adaugă rapid frumusețe și un parfum încântător unei camere. Din păcate, lucrurile pot începe să dispară repede când florile încep să se ofilească și să se estompeze. Dacă doriți să vă păstrați florile și să le păstrați frumos cât mai mult timp, veți găsi o mulțime de sfaturi online și de la prieteni bine intenționați despre cum să faceți acest lucru.

Ce se întâmplă dacă adaugi zahăr în vaza cu flori

Unele dintre aceste remedii casnice, cum ar fi adăugarea zahărului în apa din vază, funcționează destul de bine. Florile folosesc fotosinteza pentru a-și crea propria hrană. Fie că vorbim de cele din vaze, sau cele din ghiveci, toate fac același lucru. Hrana constă în principal din carbohidrați și zaharuri. Planta stochează apoi aceste alimente în frunze și tulpini.

Când tăiați un trandafir din tufiș, de exemplu, acesta transportă cu el orice mâncare deja stocată în acea tulpină. Deoarece floarea este deconectată de restul plantei, totuși, aprovizionarea cu alimente este limitată. Când așezați floarea tăiată într-o vază cu apă, aceasta va consuma toate alimentele vegetale disponibile în tulpina sa.

Din păcate, floarea are nevoie doar de câteva zile pentru a consuma acești nutrienți. După aceea, începe să se ofilească și să moară. Deoarece moartea tulpinii florii este cauzată de lipsa hranei, este logic că adăugarea zahărului în apa plantei poate oferi mai multă hrană și poate prelungi viața florii.

Trucul zahărului pentru florile tale

Zahărul oferă hrană pentru florile tăiate și poate prelungi durata de viață a aranjamentelor florale. Cu toate acestea, florile nu sunt singurul lucru pe care zahărul îl hrănește. De asemenea, zahărul hrănește bacteriile, care pot fi o problemă. Bacteriile sunt peste tot și, oricât de meticulos ai curăța, nu le vei elimina niciodată complet.

Când tăiați florile și le așezați într-o vază, durează doar trei ore pentru ca aproximativ 30 de milioane de bacterii să se formeze în apă. Dacă adăugați zahăr, hrăniți această bacterie și, în cele din urmă, puteți accelera dispariția florilor. Pentru a evita această problemă, este important să adăugați atât zahăr cât și oțet în apa din vază. Acidul din oțet ucide unele bacterii, permițându-vă să obțineți beneficiile zahărului evitând în același timp capcanele acestuia.

  • puneți 1 litru de apă în vază,
  • adăugați 2 linguri de zahăr,
  • adăugați 2 linguri de oțet alb

 

După asta amestecați-le bine. Acum puteți pune florile tăiate în vază și vă puteți bucura de ele câteva zile mai mult. Rețineți că puteți folosi oțet de cidru de mere dacă nu aveți oțet alb, dar va colora apa din vază. Același truc, cu zahărul, îl puteți folosi și pentru florle aflate în ghivece. Efectele apar la trei zile de la udare, sunt uimitoare, plantele crescând mult mai repede.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI